Zuur gelijkspel voor Borger

borgerEen arbitrale dwaling heeft ervoor gezorgd dat Borger slechts een punt overhield aan de confrontatie met CSVC. In de zevende minuut van de blessuretijd scoorden de gasten uit een overduidelijke buitenspelsituatie. Op zich hadden de bezoekers zeker een punt verdiend gezien de kansen die ze kregen, maar de manier op was natuurlijk extreem zuur voor Borger, dat de eerste thuiszege zo goed als binnen had.

Op een zonnig sportpark de Drift kon trainer Arne Joling weer beschikken over zijn topscorer Luuk Kenter, die terugkeerde van een enkelblessure. Hij kreeg direct een basisplaats toegewezen. Dit gold ook voor Gert Jakobs, die de geblesseerde Melvin Ottens verving. De overige spelers kregen de kans om zich te revancheren van de smadelijke nederlaag tegen Willemsoord. Dat Borger had geleerd van vorige week bleek zeker duidelijk, want met inzet en strijd won Borger veelal de duels van CSVC. De ploeg uit Coevorden bleek inderdaad een voetballende ploeg en liet dat bij tijd en wijle ook wel zien.

Ban gebroken
Kansen creëerden zij dan ook en met name de spits van de gasten bleek niet erg scherp voor de goal, want hij miste een aantal opgelegde mogelijkheden. Aan de kant van de thuisploeg kreeg Kenter een goede kans nadat hij alleen door kon op de doelman van CSVC, maar die keerde zijn inzet. Ook doelman Stefan Viel bleek vandaag in goede doen, want hij verrichtte ook een aantal prima reddingen.
Na twintig minuten spelen werd de ban gebroken nadat Mark Meinema Borger op 1-0 zette. De vleugelspeler kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal uitstekend binnen. Borger bleek feller en agressiever in de duels en daar had CSVC zichtbaar moeite mee en dat leverde ook wat irritaties op. Echt gevaarlijk werden ze voor rust ook niet meer, maar ook Borger kon de score niet verder uitbreidden.

Attente Jakobs
De wedstrijd was nog maar net op gang in de tweede helft of de gelijkmaker had al op het scorebord kunnen staan. CSVC kreeg een uitstekende kans om gelijk te maken, maar doelman Viel toonde weer een prima reflex waarmee hij zijn doel schoon hield. In de daaropvolgende aanval wist Borger wel te scoren en het was Gert Jakobs die de doelpuntenmaker was. Mark Meinema werd alleen op de CSVC doelman afgestuurd, maar zag zijn inzet gestopt worden. Jakobs was echter attent en tikte de rebound binnen. De gasten hadden na een kwartier spelen in de tweede helft echter de aansluitingstreffer alweer te pakken. Een steekbal door het midden zette een aanvaller van CSVC vrij voor doelman Viel en deze werd verschalkt met een bekeken lob.

Vermoeid Borger
Na deze aansluitingstreffer nam de druk op Borger toe, dat toch enigszins vermoeid raakte omdat het al veel energie had gegeven met de gekozen strijdwijze. CSVC kreeg ook een aantal goede kansen om gelijk te maken maar met kunst en vliegwerk bleef Borger overeind. Aan de andere kant leverde het wel veel ruimte op in de omschakeling maar Borger kon er helaas niets mee doen. De verdediging van Borger hield wel stand en zo leek het toch op een overwinning af te stevenen.

Goal met een luchtje
Totdat de arbiter van dienst een hoofdrol opeiste. Er werd er besloten om acht minuten bij te trekken, ondanks dat er amper aanleiding toe was. Tot overmaat van ramp ging het in de allerlaatste minuut ook nog eens mis voor Borger, dat een goal tegen kreeg waar een wel heel sterke lucht van buitenspel aan zat.
Zo waren de druiven wel heel erg zuur voor Borger, al moet gezegd worden dat CSVC zeker wel een punt had verdiend. Met de puntendeling schoten beide ploegen niet veel op want beiden blijven aan de onderkant van de middenmoot staan. Volgende week gaat Borger op bezoek bij SJS dat nog geen punten heeft.