Gieten zet ook Zwartemeer aan de kant

v.v. GietenGieten speelde in de vierde competitieronde een thuiswedstrijd tegen Zwartemeer. De rood-witten herstelden zich knap van de zeperd tegen SC Stadskanaal (5-0 nederlaag) en wonnen met 3-1. Hiermee heeft de ploeg van Jouke-Jan Meertens al negen punten te pakken. Opnieuw waren de spitsen Buurke en Lutjes trefzeker voor de Gieter ‘heertjes’: een koningskoppel lijkt in de maak.

Direct raak
Zwartemeer was tot vandaag één van de drie koplopers, met de volle buit uit drie gespeelde wedstrijden, en speelde de afgelopen drie seizoenen in de tweede klasse. De eerste helft ging echter redelijk gelijk op, al had Zwartemeer het iets betere van het spel. Pas rond het half uur was er de eerste goede scoringskans en meteen was het raak. De gasten uit Klazienaveen kwamen op 0-1 nadat Jesse Habing koel afrondde nadat hij was vrij gezet voor doelman Jeffrey Tappel: 0-1. Nadat Jarno Hoiting al geel had ontvangen van scheidsrechter Jansen uit Zuidwolde wachtte Jeroen Buurke na iets meer dan 25 minuten spelen hetzelfde lot, nadat hij de bal uit frustratie had weggeschoten.

Kansloze ex-prof
Twee minuten daarna brak Jarno Hoiting door aan de rechterkant. Hij gaf prima voor op de naar de eerste paal lopende Geir Lutjes, die snoeihard inschoot. Daar had ex-prof Jeroen Lambers (FC Groningen, BV Veendam, Falkirk) geen antwoord op: 1-1. Gieten toonde vandaag een prima wedstrijdmentaliteit en bleef goed vechten. Na iets meer dan 35 minuten spelen kreeg Zwartemeer-aanvaller Habing een vrije kopkans, maar zijn inzet ging langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Kort voor rust kreeg Lutjes een kans, vlak voor het doel van Lambers, maar de bal stuitte van zijn voet.

Specialist Buurke
In de tweede helft kreeg Zwartemeer de eerste kans. Rond het uur schoot linksbuiten Thyrann Lambers voorlangs. De gasten voetbalden minder goed dan in de eerste helft en daar wist Gieten van te profiteren. Aimen Almishal werd door een tegenstander in de buurt van het strafschopgebied neergelegd en kreeg terecht een vrije trap toegekend. Specialist Jeroen Buurke zette zich achter de bal en liet doelman Lambers met een harde schuiver kansloos: 2-1. In de laatste twintig minuten zette Zwartemeer steeds meer druk naar voren, om tenminste een punt te bemachtigen. In de zeventigste minuut bracht uitblinker (samen met Bas Alting) Martijn van den Boom redding, nadat de Zwartemeerders Habing en Heine waren doorgebroken. Ook een serie hoekschoppen leverde de gasten niets op, al was het voor de Gieten-supporters af en toe wel billenknijpen.

Einde aan onzekerheid
Vlak voor tijd kreeg Zwartemeer een enorme kans toen de bal uit een hoekschop voor het doel van Tappel bleef liggen. Het laatste tikje ontbrak echter, waardoor Gieten op voorsprong bleef. In de toegevoegde tijd maakte Buurke een einde aan alle onzekerheid. Uit een counter scoorde hij knap de beslissende 3-1. Volgende week speelt Gieten uit bij koploper Raptim.

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond en VKW in balans

Valthermond heeft in de thuiswedstrijd tegen VKW een punt in eigen huis gehouden. De ...

Nieuw-Buinen bekert verder na winst op ZNC

Nieuw-Buinen heeft door een overwinning op ZNC de volgende bekerronde bereikt. Gemakkelijk ging dit ...

Stadskanaal 2 nipt onderuit in nacompetitie

Het tweede elftal van SC Stadskanaal promoveerde aan het einde van het vorige seizoen ...