Gieterveen na rust ruim langs Buinen

Gieterveen maakte het zich afgelopen zondag in de beginfase erg moeilijk, maar nam in de tweede helft ruim afstand van haar opponent, al had de score nog hoger kunnen uitvallen. Vlak voor de wedstrijd vielen er nog twee spelers geblesseerd af bij Gieterveen, waardoor spits Drent en rechtsvoor Bakker als verdedigers werden geposteerd en maakten De Vries en Trip hun opwachting in de basis. Aan de kant van Buinen stonden Roelof Fransen (50) en Harm-Jan Beerman (38) noodgedwongen in de basisopstelling.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Buinen het initiatief aan de thuisploeg. Buinen probeerde het veld erg klein te houden en zette de kont tegen de eigen zestien aan. Gieterveen had hier moeite mee en kwam er de eerste tien minuten niet aan te pas. Toch kwamen de gastheren op voorsprong. Een uittrap van de keeper belandde in de voeten van Weerts. Deze liet zijn directe tegenstander Wolters zijn hielen zien en werkte beheerst af: 1-0.

Niet heel sterk
In de periode hierop kreeg Gieterveen veel kansen. Zo werd het alluminium twee keer geraakt door De Vries en Kupers en werden vrije schotkansen van afstand ruim over of naast de goal geschoten. De thuisploeg creëerde deze kansen ondanks dat het niet heel sterk speelde. Het tempo lag te laag waardoor Buinen in leven werd gehouden. En hoe! Na een half uur stond er een 1-2 stand op het scorebord. Eerst was het Mart Hoving die een aantal verdedigers voorbij liep en goed aflegde op aanvoerder Michiel Vedder, die hard in de kruising schoot: 1-1.

Niet waargenomen
Niet veel later werd het ook al 1-2. Bij een corner was het nu Hoving zelf die inknikte, al leek hier wel een overtreding aan vooraf  te zijn gegaan. De verder prima leidende scheidsrechter Bos had dit echter niet waargenomen, waardoor Gieterveen met een achterstand de rust in leek te gaan. Leek, want het was wederom Weerts die na een prachtige pass van Drent vrij voor de keeper werd gezet: 2-2.

Tempo omhoog
Na rust ging het tempo omhoog in het veldspel van de gastheren. Dit werd ook in de score uitgedrukt. Vanaf de aftrap werd de eerste kans al gecreëerd, maar deze kon niet worden afgemaakt. De 3-2 en 4-2 waren vrijwel identiek. In beide gevallen werd Weerts vrij gespeeld die daarna zijn tegenstander makkelijk passeerde en voor gaf. In beide gevallen was het ook Stefan van der Veen die op het scoreformulier kwam. Eerst met het hoofd en later met de rechtervoet tekende hij voor de derde en vierde goal.

Eerste competitiedoelpunt
Buinen kwam hierna niet meer in het spel voor en moest zich beperken tot verdedigen. Gieterveen creëerde nog legio kansen, maar scoorde ‘slechts’ nog  drie keer. Rideon de Vries tikte de 5-2 binnen, Jeroen Thijs bekroonde zijn solo met een doelpunt en de 17-jarige Jesse Nijhuis scoorde na goed doorzetten en kopte de 7-2 binnen. Nijhuis had daarvoor zijn eerste competitiedoelpunt voor Gieterveen al kunnen maken, maar hij miste vanaf elf meter. Aan de andere kant was er alleen nog een vrije bal van Vedder, maar daar hoefde keeper Van Dijken zich geen zorgen over maken.