Sellingen maakt het zichzelf lastig tegen BNC

SellingenIn de vierde wedstrijd van het seizoen mocht Sellingen aantreden tegen het lastig te bespelen BNC. Op basis van de resultaten uit de achterliggende jaren kan zelfs geconcludeerd worden dat de Finsterwolders een soort van ‘angstgegner’ voor de geel-zwarten is geworden. Ook in deze editie maakte de ploeg van Arend Scholtens het zichzelf niet makkelijk. BNC, dat lang met tien spelers speelde, hield tot in de slotfase stand: 1-3.

Twee keer afgekeurd
Sellingen had vorige week nipt verloren bij PJC en wilde niet verder achterop raken en wilde winnen vandaag. Vanaf de aftrap was het dan ook direct Sellingen die met aanvallende intenties BNC onder druk zette. De thuisploeg speelde vanaf de aftrap goed voetbal met veel variatie in het spel en creëerde kans op kans: BNC werd onder de voet gelopen. Na twaalf minuten hadden de gastheren al twee keer gejuicht, ware het niet dat één van de treffers afgekeurd werd. Ynze Komduur tekende uit een vrije trap voor de 1-0. Enkele minuten later scoorde Sellingen opnieuw, maar wederom werd de goal niet toegekend.

Rode kaart
Deze tegenslagen weerhield Sellingen er niet van om door te gaan met het zoeken van de aanval en het creëren van kansen. Dit werd dna  iets meer dan twintig minuten beloond met een goal uit een schitterende aanval. De voorzet van Gerard Potze werd door de pas 16-jarige Ian de Vrieze tegen de touwen gekopt. BNC beantwoordde het spel van de geel-zwarten af en toe met hard spel, waarbij de rand van het toelaatbare werd opgezocht. Eén keer ging men er zelfs over: een charge van Harald Röder, die met twee benen vooruit inkwam op Gerard Potze, werd dan ook terecht met direct rood bestraft.

Slordige eindpass
En juist met een man meer ging Sellingen slechter voetballen. BNC ging nog meer de lange bal hanteren waardoor er onnodige onrust in de ploeg van Arend Scholtens bleef hangen. Sellingen was niet bij machte over het dode punt te komen en had het erg lastig tegen de tien van BNC. Ondanks het mindere spel kregen de gastheren uitgelezen mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar helaas werd de eindpass vaak niet goed gegeven.

Verlossende treffer
In de tachtigste minuut viel zelfs de aansluitingstreffer, nadat twijfelend ingrijpen in de verdediging van Sellingen, werd afgestraft. Bem Freij kwam één tegen één met de keeper en wist wel raad met het buitenkansje: 2-1. BNC zette alles op alles en deze opportunistische speelstijl zorgde voor angst bij Sellingen. Meerdere vrije trappen werden weggegeven, maar keeper Marnick Klamer had steeds goed het oog in deze situaties. In de toegevoegde tijd scoorde Harjan de Vrieze ide verlossende en verdiende 3-1, waarna de Sellingers drie punten aan hun totaal konden toevoegen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys te sterk voor Fit Boys

Onstwedder Boys bleek thuis te sterk voor Fit Boys en blijft daardoor bovenin meedraaien.

Sellingen walst over Bellingwolde heen

Sellingen was een maatje te groot voor Bellingwolde en won met duidelijke cijfers. Sellingen ...

Gieterveen speelt gelijk in Borculo

Gieterveen speelde in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gelijk tegen v.v. DEO. ...