Valthermond steelt zege bij Actief

logo_valthermondFraai was het allemaal niet wat de acteurs het publiek in Paterswolde voorschotelden. Zeker, er werd door beide partijen hard gewerkt en met name Actief dekte fel en kort. Zo fel en kort dat Valthermond moeite had om aan het voetballen te komen. De kansen waren dan ook op de vingers van een hand te tellen, en dan ook nog op een hand van Actief. De thuisploeg was eigenlijk negentig minuten lang de bovenliggende partij, maar de Monkers hadden geluk dat met name spits Sander Roelfsema het vizier niet scherp had staan. Uiteindelijk gingen de Mondkers met de drie punten aan de haal: 0-1.

Uitblinkers Timmer en Leeuwinga
Kwam de bal wel tussen de palen, dan was daar steeds doelman Erwin Timmer die een solide partij keepte en samen met rechtsback Arjan Leeuwinga tot de uitblinkers aan Valthermond zijde behoorde. Voor de pauze was er een kleine mogelijkheid voor Demy te Velde, maar diens schot verdween in de grijpgrage handen van doelman Ron Meijer.

Demy te Velde viert zijn (winnende) treffer op gepaste wijze... (foto's: Bennie Schlimbach)
Demy te Velde viert zijn (winnende) treffer op gepaste wijze… (foto’s: Bennie Schlimbach)

Rentree Drenth
Ook na de pauze waren de mogelijkheden voor Actief, maar opnieuw Sander Roelfsema miste een aantal mogelijkheden. De grootste kans was er voor Wilber Scheeres, maar zijn schot ging hoog over het domein van Timmer. Met nog een half uur spelen bracht Harris Huizingh spits Edwin Drenth. Met amper twee trainingen in de benen maakte de topscorer zijn rentree.

Solerende Te Velde
Het was alsof Valthermond hier moed uit putte, want het spel werd iets dreigender zonder dat het tot doelrijpe kansen leidde. Tot zo’n twee minuten voor tijd. Demy te Velde begon weer aan een voor hem zo’n karakteristieke solo, hierbij drie tegenstanders van zich afschuddend. Goalie Meijer werd vervolgens met een magnifieke stift kansloos gelaten. Het absolute hoogtepunt in een verder, van beide zijden, matige partij voetbal.

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen verliest wedstrijd en sterkhouders

Er zijn volgende week nog ruim negentig minuten te spelen voor een plaats in de ...

De Treffer ’16 in extremis naast Gasselternijveen

Het kelderduel tussen Gasselternijveen en De Treffer ’16 heeft geen winnaar opgeleverd. Gezien het ...

Plek vier uit zicht voor SJS

Hoewel er in theorie nog wel mogelijkheden zijn, lijkt het erop dat SJS is ...