Westerwolde in heerlijke wedstrijd niet langs HFC ’15

westerwoldeNeutrale toeschouwers, voor zover die aanwezig waren, hebben zondagmiddag in Vlagtwedde kunnen genieten van een partij voetbal dat het predicaat ‘reclame voor het amateurvoetbal’ opgespeld zou kunnen krijgen. Zowel het bezoekende team van HFC ’15 uit Hoogkerk als Westerwolde speelden deze middag volledig op de aanval en deze speelwijze stond garant voor een meer dan aantrekkelijke partij voetbal. Na negentig minuten werden de punten eerlijk verdeeld en stond er een eindstand van 1-1 op het scorebord. Ook menig niet-neutrale toeschouwer ging deze middag dan ook met een goed gevoel naar huis.

Scoringsdrang De Jongh
Op het uiteraard prima bespeelbare kunstgrasveld op sportpark De Barlage ging Westerwolde voortvarend van start. Al na vijf minuten wist Roy de Jongh een uitstekend opgezette aanval van de thuisploeg te promoveren tot een doelpunt. Dit betekende dat HFC ’15 daarna uit alle macht probeerde de stand gelijk te trekken. Echter, de verdediging van Westerwolde met keeper Johan Kruize in een meer dan prima invalrol, wist goed stand te houden. Jammer was het dat scheidsrechter Annen uit Hoogeveen de voordeelregel niet goed wist toe te passen, waardoor een veelbelovende aanval van Westerwolde werd teruggefloten. Beide teams wisten in de eerste helft niet meer te scoren, zodat de kleedkamer werd opgezocht met een 1-0 voorsprong voor Westerwolde.

Ploegen in balans
In de tweede helft lukte het Westerwolde lang stand te houden. Veel echte kansen kregen de gasten uit Hoogkerk niet. Wegens hands werd er nog wel een goal van HFC ’15 afgekeurd. Westerwolde kwam niet verder dan een aantal spaarzame counters. Bij een van die counters werd de doorgebroken Roy de Jongh aan zijn shirt vastgehouden, iets wat de leidsman van deze middag ontging. Tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd wist een speler van HFC ’15 in vrije positie met een hard schot de keeper van Westerwolde te verschalken: 1–1. In blessuretijd had invaller Martin Boer de overwinningstreffer nog op de schoen, maar zijn schot ging in de vorm van een boogbal aan het doel van HFC ’15 voorbij. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Vriend en vijand konden deze middag met de puntendeling leven.

Eerste driepunter
Westerwolde herstelde zich deze middag dus goed van de 1-0 nederlaag vorige week in en tegen Eenrum. Mede door een prima wedstrijdmentaliteit wist het team van Westerwolde haar puntenaantal in dit prille seizoen te verdubbelen en met dezelfde instelling zou het best mogelijk kunnen zijn volgende week in en tegen Haren de eerste driepunter in deze competitie te realiseren.