Nieuw Buinen onderuit in JenS-vesting

Nieuw BuinenDoordat het hoofdveld van het sportpark van v.v. Emmen in verband met de bestrijding van engerlingen (meikevers) tijdelijk niet gebruikt kan worden, spelen de rood-witten hun thuiswedstrijd momenteel in het stadion van FC Emmen. En zo kon het dus zijn dat Nieuw Buinen afgelopen zaterdagavond haar wedstrijd in een heus stadion speelde. Veel lol beleefden de Buunermonders er niet aan, want tegen de voormalige ploeg van trainer Eric Lippold werd een 2-1 nederlaag geleden.

Alleskunner Meijers rechtsback
In de opstelling was geen basisplaats voor Niek van der Woude: Tom Meijers nam zijn plaats in op de rechtsbackpositie. Nieuw Buinen begon beter aan de wedstrijd dan de gastheren, had meer balbezit en vooral spelers die ook in de zaal voetballen (Ronald Hamming en Samad Faraouni) leken in het voordeel bij het feit dat de wedstrijd op kunstgras gespeeld werd. De bal ging rond, zonder dat daarbij echt kansen ontstonden. Wat opviel was dat de backs van Nieuw Buinen bij balbezit wel erg ver naar voren spelen. In balbezit leuk en aardig, maar bij balverlies ontstonden er grote ruimtes.

Fysieke kracht
Emmen gooide een flinke portie fysieke kracht in de strijd en speelde eigenlijk veel volwassener en geraffineerder dan het jeugdige team van Nieuw Buinen. Geholpen door twee grote fouten kwam Emmen op een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust was Mark Schreuder dicht bij de aansluitngsteffer maar zijn ingeschoten bal werd gekeerd dor de keeper. In de rebound kreeg Arnoud Bentum wellicht nog een grotere kans om de aansluitingsgoal te maken, maar helaas brak bij hem het overzicht.

Noodgedwongen
Na rust probeerde Nieuw Buinen de aansluitingstreffer te maken, maar men slaagde er maar sporadisch in om de voorwaartsen te bereiken. Emmen speelde stevig en gaf de spelers van het bezoekende team eigenlijk nauwelijks de tijd om de bal aan te nemen of rond te spelen. Vaak werd noodgedwongen de lange bal gehanteerd, wat voor Emmen goed te verdedigen was. Af en toe kwam men er een keer door op de vleugel maar wilde de bal niet goed vallen.

Eerherstel
Eigenlijk was Emmen in de counter zelfs nog gevaarlijker. Zo’n drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Nieuw Buinen weer een beetje hoop. De in de rust ingevallen Robert Tieks bracht met een uitstekende voorzet Wessel Koomans in stelling die de 2-1 aantekende. Nieuw Buinen probeerde het wel en nam volop risico’s, maar wist in de eindfase niet meer op gelijke hoogte te komen. Volgende week speelt Nieuw Buinen tegen Bergum en zal het uit zijn op eerherstel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Valthermond en Erica zijn pas halverwege

Terwijl iedereen in de rust van Erica tegen Valthermond genoot van de koffie, thee, ...

Richard Wiggers schiet HOC langs Sweel

HOC blijft het verrassend goed doen in de vierde klasse D. De promovendus won ...

Musselkanaal ziet inhaalrace niet beloond worden

Musselkanaal ging in de thuiswedstrijd tegen Zwartemeer met 2-3 onderuit. De ploeg van Bernd ...