Beloften Stadskanaal nipt onderuit tegen GVAV-Rapiditas

stadskanaal_JPGDoor een nieuwe organisatie werd de beloftencompetitie in Groningen en Drenthe omgedoopt tot de Noordlease/HeigroCup. Net als vorig seizoen doet SC Stadskanaal ook aan deze editie mee. Om de grote uitslagen van vorig jaar te voorkomen, besloot de organisatie om dit jaar iets verder reizen te verkiezen boven tegenstanders in de buurt. Het doel was om wat gelijkwaardige poules te creëren. Dit zorgde ervoor dat de beloften van Stadskanaal thuis moesten tegen GVAV-Rapiditas beloften en nipt verloor met 1-2.

Invaller Schnieders
Stadskanaal trad aan met vier spelers uit de eerste selectie, twee spelers uit de tweede selectie, vier A-junioren en één B-junior. Vrij snel werd duidelijk dat GVAV een maatje sterker was dan een aantal tegenstanders van vorig jaar. Hierdoor had Stadskanaal wat moeite om het spel te maken. Dit resulteerde ook in enkele kansen van GVAV die door goed keeperswerk van de van SPW teruggekeerde Yorin Hoezen geen doelpunt opleverden.  Toch was het GVAV die uiteindelijk de 0-1 maakte. Ondertussen had Leon Bos het veld met een blessure verlaten en maakte de van GVAV teruggekeerde Leroy Schnieders zijn debuut in de beloften.

Assist van B-junior
Dit resulteerde dat we iets makkelijker voetbalden omdat Schnieders wel op elke bal liep en een paar goede acties had. Uiteindelijk zorgde B-junior Lorenzo Kapel met een goede actie voor een kans en een moment later leverde hij met opnieuw een goede actie de assist voor de gelijkmaker van A-junior Cahit Ekinci. Toch was het GVAV die vlak voor rust opnieuw op voorsprong kwam nadat de ruimte tussen het middenveld en verdediging veel te groot was en een steekpass afgerond kon worden.

Rustige Lohuis
In de tweede helft ging Ron Lohuis achterin spelen en dat zorgde voor meer rust. Met A-junior Rick Hatzmann op het middenveld lukte het Stadskanaal ook beter om wat meer controle te krijgen over de wedstrijd. De fysiek sterke A-junior Danny de Laet kon voorin iets makkelijker het balletje vasthouden en er ontstonden enkele kansen voor Stadskanaal. Toch waren de grootste kansen in de tweede helft nog steeds voor GVAV wat gewoon de betere ploeg was. Gelukkig voor Stadskanaal stak Hoezen in bloedvorm die ballen in iedere hoek eruit tikte en het zelfs voor elkaar kreeg om een hoge bal met z’n voeten weg te stompen.

Leerzame wedstrijd
Uiteindelijk werd de wedstrijd in de tweede helft ontsierd door een opstootje wat uiteindelijk leidde tot twee rode kaarten, waarvan één voor Ekinci van Stadskanaal. In het verdere verloop had iedereen het wel een beetje gehad en kon de prima leidende scheidsrechter na negentig minuten een einde aan de wedstrijd maken.
Uiteindelijk was de wedstrijd in vele facetten zeer leerzaam voor de spelers en bevallen wedstrijden tegen dit soort tegenstanders beter. Volgende maand mogen de beloften van Stadskanaal naar Wildervank om het tegen de beloften van de gelijknamige club op te nemen.