Robbert Zuur hoopt op ommekeer in derby tegen Alteveer

pekelder-boys1Wanneer je niet beter zou weten, zou je denken dat de derby Alteveer – Pekelder Boys een soort David tegen Goliath wordt. De voetbalkenners onder ons zullen wel beter weten, want de huidige rangschikking (plek 2 en 13 red.) van beide ploegen zal waarschijnlijk niet de positie zijn waar men volgend jaar juni ook nog zal staan. Een interessant treffen gaat het zeker  worden, want Alteveer zal haar ongeslagen status willen behouden en Pekelder Boys heeft de drie punten hard nodig om de onderste regionen te kunnen verlaten. Keeper Robbert Zuur heeft wel een verklaring voor de beroerde start van de Pekelders: “We hebben vooral te maken met botte pech”.

Discutabele fouten
Het is een wereld van verschil met het voorgaande seizoen, toen Pekelder Boys na vier wedstrijden nog steeds volle buit had. Vervolgens werd er in de elf daaropvolgende wedstrijden niet gewonnen, dus het is te hopen dat het deze jaargang andersom is. Robbert Zuur denkt er net zo over: “We zitten momenteel even in de hoek waar de klappen vallen en moeten er met elkaar voor zorgen dat we hier zo snel mogelijk uit zien te komen.” Aan de kwaliteit van de selectie of aan het vertoonde spel ligt het dan ook niet, vindt de doelman: “In de eerste drie wedstrijden speelden we alleraardigst, maar door discutabele fouten van de scheidsrechter en onszelf stonden we toch met lege handen. Zo ook afgelopen zondag, waar we tegen Meeden met 2-1 verliezen door afspraken met elkaar niet na te komen. Echter maakt niemand express fouten, dus ik gooi het liever op pech.”

Prima samenwerking
Zuur, met een rijk verleden in de Kanaalstreek bij onder andere Stadskanaal en SJS, is bezig met zijn derde seizoen bij Pekelder Boys en wordt sinds kort getraind door zijn oom Hiske de Vries. De voormalig vedette van SC Stadskanaal is bezig met zijn eerste klus als hoofdtrainer en zal zich de start van zijn trainersloopbaan ook anders voorgesteld hebben. Toch bevalt de samenwerking tot nu toe prima, meent Zuur: “Ik ben nog steeds eerste keeper, dus ik kan moeilijk zeggen dat het niet zo is, haha!” Dan zonder gekheid: “Er is altijd ruimte voor verbetering bij een beginnend trainer, maar dat geldt voor de spelers net zo”. De Vries heeft echter wel de beschikking over een aardige selectie, die vorig seizoen te klein was en waar blessures en schorsingen niet op te vangen waren. Dit jaar is dat dus anders en spelen selectiespelers van toen nu zelfs in het tweede elftal. “Wat dat betreft zijn we er alleen maar op vooruit gegaan”, zegt Zuur. “We hebben een keer drie punten nodig, dan komt het vertrouwen terug en wordt het voor een trainer ook makkelijker. De trainingen zijn nu al goed, dus dat zou zich toch een keer uit moeten gaan betalen”.

Robbert Zuur: “Wij kunnen beter dan we nu laten zien” (Foto: Brigitte de Wijk)

Goed voorbeeld
Of die drie punten komende zondag al bijgeschreven kunnen worden, is maar zeer de vraag. Wel zou het een mooi moment zijn voor Pekelder Boys, om in de derby tegen Alteveer de eerste overwinning binnen te slepen en dat ook nog in het hol van de leeuw. Zuur heeft sinds vandaag (donderdag 1 oktober red.) een koopwoning in Boven Pekela, wat het derby-gevoel alleen maar meer zal aanwakkeren, maar het leeft meer in Alteveer, denkt hij: “Ik kreeg drie weken geleden bijvoorbeeld al een bericht van m’n collega Rudy Akpinar, terwijl er nog twee wedstrijden gespeeld moesten worden. Daaraan zie je wel dat het leeft en dat maakt het ook leuk”. Wat ook leuk is, is de livemuziek na afloop van het duel: “Sinds vorig seizoen is het zo dat de thuisspelende ploeg live muziek regelt na de wedstrijd. Dat is vorig jaar goed bevallen en ondanks dat het negentig minuten haat en nijd is tijdens de wedstrijd, is het na afloop één groot feest met elkaar. Daarom vind ik dat deze clubs een goed voorbeeld zijn van hoe het ook kan in de voetballerij”.

Tijd voor ommekeer
De medewerker van Bakkerij Borgesius verwacht zondag een sterk en offensief Alteveer: “Zij zullen alles doen om van ons te winnen. Daarentegen hebben wij niets te verliezen, dus ik verwacht hetzelfde van onze kant. Maar Alteveer blijft de te kloppen ploeg, dat realiseren wij ons ook.” Dat Alteveer tot nu toe zo goed presteert, is opvallend te noemen, zo vindt ook Zuur. Toch ziet hij wel verschil met de voorgaande seizoenen: “Ik denk dat Alteveer nu sterker is dan voorheen. Het gaat bij hen altijd over Bryan Schenkel, maar ik hoor vrijwel nooit de naam van René Meems. Dat vind ik best vreemd, aangezien hij echt een versterking is voor hen. Sinds zijn komst zijn de resultaten in ieder geval een stuk beter en met Roy de Wijk hebben ze een spits die ze er momenteel wel heel makkelijk in schiet”. Ondanks de sterke opponent denkt Zuur toch dat de drie punten meegaan naar Boven Pekela: “Het wordt tijd voor de ommekeer in dit nog prille seizoen. We hebben nu al genoeg punten aan de tegenstander geschonken en dat moet afgelopen zijn. Wij kunnen veel beter dan dat we nu laten zien en dat gaat zondag gebeuren!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: Joost Schrik wil punten pakken voor SVBO

Meer dan tien jaar was Lennon Ebeltjes de onbetwiste nummer één van SVBO. De ...

Hattrick held Super geeft NWVV hoop

Roy Super hielp zijn ploeg NWVV met een hattrick en heeft ambities om hogerop ...

Westerwolde krijgt lucht door intikkers Merijn te Velde

Vier keer scoren in één wedstrijd is niet veel voetballers gegeven. Voor Merijn te ...