Borger drukt SJS dieper in de zorgen

sjs-borgerOok in het vijfde competitieduel bleef SJS zonder punten. In eigen huis ging de derby tegen Borger met maar liefst 4-0 verloren. Een echte derby werd het echter nooit. Scheidsrechter Harders had aan een gele kaart voldoende. Diederik Oosterwijk was de ontvanger voor het tot twee keer toe wegschieten van de bal. Voor de rest was het een tamme bedoening aan de Julianastraat.

Door: Arie Weits

Zelden ook zal een winnende trainer na afloop zo ontevreden zijn geweest als Arne Joling van Borger. “Vorige week speelden we gelijk, maar hebben we veel beter gespeeld dan vandaag. Eigenlijk hebben we geen kans gecreëerd, alleen maken we wel vier goals. Voor de 1-0 kunnen we al met 3-0 achter staan.”

Schrijnend tekort
Joling had daar een punt. De beginfase was duidelijk voor de thuisploeg, maar binnen vijf minuten kwam ook het schrijnende tekort aan scorend vermogen aan het licht. Johan van Klinken zag na zijn actie de bal voorlangs gaan, maar groter was de misser van Ronald Zuidema. De fysiek sterke aanvaller was doelman Stefan Viel al gepasseerd, maar slaagde er nog niet in om zijn ploeg op voorsprong te schieten. En als er verdedigend dan ook nog eens steken vallen wordt het lastig voetballen. Diederik Oosterwijk schoot de bezoekers van dichtbij op voorsprong en Lars Herink kon ongehinderd de 2-0 aan laten tekenen.

Ronald Zuidema lijkt op weg naar de 1-0, maar mist jammerlijk (Foto: Arie Weits)
Ronald Zuidema lijkt op weg naar de 1-0, maar mist jammerlijk (Foto: Arie Weits)

Tweede treffer
Na de pauze hetzelfde beeld als voor de rust. Van Klinken verzuimd om alleen voor doelman Viel te scoren terwijl aan de andere kant Gert Jacobs een corner tot doelpunt promoveert. Dat Lars Herink met zijn de tweede treffer, actie Martijn Ulenreef, de 4-0 aan laat tekenen is voor de statistieken.

Persoonlijke fouten
Al met al lijkt het een lastig seizoen voor SJS te gaan worden. Het scoort moeilijk, verdedigend laat men zo maar mensen lopen en de ploeg ontbeert ook het gif om op die manier een wedstrijd te laten kantelen. Coach Loewie Piebes baalde dan ook behoorlijk: ”Persoonlijke fouten doen ons vandaag de das om. Voetballend kan ik de jongens niets kwalijk nemen. Wij wilden er op snelheid uitkomen en dat is bij vlagen wel gelukt, maar de echte scherpte ontbreekt om een goal te maken, of juist om te voorkomen. Dat moeten de jonge jongens nog leren.”

IMG_0106
Borger viert de tweede treffer van Lars Herink (Foto: Arie Weits)

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valther Boys laat geen spaan heel van Buinerveen

De vraag vandaag was niet of Valther Boys zou gaan winnen van Buinerveen, maar ...

Sellingen wint nipt van Heiligerlee

Sellingen blijft meedoen voor een nacompetitieplek na de zege op Heiligerlee.