Gasselternijveen niet opgewassen tegen PJC

GasselternijveenMet tien punten op zak ging Nieveen vol vertrouwen naar PJC. Bij winst zou de tweede plaats in ieder geval nog een feit blijven en met een beetje geluk was het theoretisch zelfs mogelijk de koppositie over te nemen van WEO. Na negentig minuten spelen zag het er heel anders uit voor de Nieveensters: Er werd namelijk met 3-0 verloren van een volwassener PJC en door de resultaten op andere velden zakten de roodhemden naar een vierde plaats.

Naïef uitverdedigen
Het eerst half uur ging gelijk op. Aan beide kanten waren er wat kansen. Toch was het PJC die tot scoren kwam na bijna een half uur spelen. Bij het uitverdedigen van een corner werd er aan Nieveenster kant getracht het voetballend op te lossen in plaats van zakelijk de bal naar veld zeven te schieten. Hier wist PJC van te profiteren door de 1-0 te maken.

Onnodige overtreding Hospers
Hierna begon het spel wat onrustiger te worden aan de kant van Gasselternijveen. En door persoonlijke fouten wist PJC steeds beter in de wedstrijd te komen. De 2-0 werd gemaakt vanuit een onnodig weggegeven vrije trap aan de rand van de zestien. Deze overtreding leverde ook nog eens een gele kaart op voor Pieter Hospers. De vrije trap werd in eerste instantie gekeerd door het muurtje, maar kwam bij een PJC-speler voor de voeten, die de bal strak laag voorgaf waarna de bal bij de eerste paal simpel ingetikt kon worden door Harold Hut: 2-0.

7
Ken Wardenburg in de achtervolging op PJC’s aanvoerder… (foto’s: PJC)

Einde geloof
Dat was ook de stand waarmee men aan de thee ging. Kees van Klaveren had daar nog verandering in kunnen brengen, maar hij zag zijn poging naast de palen eindigen. Beide ploegen kwamen zonder te wisselen het veld weer op voor de tweede helft. Het geloof was er nog bij Nieveen, ondanks dat het spel van PJC zorgvuldiger en volwassener was. De passing was beter en de spelers wisten elkaar beter te vinden. Rond het uur spelen kwam er een eind aan dat geloof. Een schot van een PJC-middenvelder werd door Michael van Gilsbeek ongelukkig binnen geschoten bij de paal: 3-0.

Publiekswissel
Opgeven was er nog niet bij en er werd van beide kanten nog geprobeerd te blijven voetballen. Smaakmaker aan PJC-kant was spelverdeler Erwin Buurmeijer. Het spel van de gelouterde routinier werd zes minuten voor tijd beloond met een publiekswissel. Een andere speler die deze middag hier voor in aanmerking kwam was keeper Rolf Bies: ondanks de drie tegendoelpunten keepte hij één van zijn betere wedstrijden van het seizoen.  Nieveen blijft na de ontmoeting met de Pekelders op tien punten staan en PJC nadert hen daarmee tot op één punt.

AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Off-day voor Nieuw Buinen tegen FVC

Waar het Nieuw Buinen de afgelopen maanden al niet voor de wind gaat, beleefden ...

FC Ter Apel verslaat Bargeres

Doordat Ter Apel ’96 in eigen huis van Bargeres won heeft de ploeg van ...

Sellingen wint ook van Gieten

Sellingen wist ook Gieten aan de zegekar te binden en blijft bovenin meedraaien in ...