Gieterveen maakt voor de thee het verschil

GieterveenGieterveen heeft afgelopen zondag in de wedstrijd tegen het hoog geklasseerde Eext in de eerste helft het verschil gemaakt. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat de thuisploeg niets hoefde te duchten van het team dat vorig jaar nog vierde klasse speelde. Gieterveen had het initiatief en waar Eext in het begin nog wel druk probeerde te zetten, lieten ze de groenhemden later in de wedstrijd rustig opbouwen. Hierdoor boekte de ploeg van Aryan Doldersum haar vijfde overwinning: 4-2.

Benutte strafschop
De grootste kans in de beginfase was voor Jordi Bakker. Een lange pass werd door Weerts net voor de uitkomende keeper langs getikt. Zijn voorzet viel bij de tweede paal op het hoofd van Bakker, maar deze kopte de bal in het zijnet. Aan de andere kant was het eerste dreigende moment gelijk een honderd procent doelkans. De rechtsbuiten van Eext passeerde back Thijs en was op weg richting keeper Van Dijken. Een sliding van Caspers werd door de scheidsrechter geïnterpreteerd als een overtreding. De penalty werd feilloos ingeschoten door Joeri Lammerts: 0-1.

Omslag
Hierna was het woord aan de thuisploeg. Twee minuten na de openingsgoal was het Drent die de stand gelijk trok. Een vrije trap belandde bij Drent die in twee kansen strak afrondde: 1-1. Een fractie later was het zelfs al 2-1. Een vrije bal op het middenveld werd snel genomen op de diepgaande Kupers. Met een prachtige voorzet stelde hij Weerts in staat om van dichtbij de 2-1 in te schieten, wat dan ook lukte. Weer vijf minuten later was het andermaal Drent die scoorde. Wederom vanuit een vrije trap scoorde hij uiteindelijk van dichtbij in de rebound: 3-1.

Spoor bijster
Het leek nu even heel snel te gaan en Eext was het spoor op dit moment bijster. Vooral in de omschakeling was Gieterveen levensgevaarlijk. Het was Bakker die werd bereikt, zijn man passeerde en oog in oog met de keeper niet faalde en daarmee de voorsprong verder uitbouwde: 4-1. Een walk-over leek in de maak, maar het was Eext dat het laatste woord had in de eerste helft. Door balverlies op het middenveld kon Lammerts met een simpele pass alleen voor de keeper worden gezet. Op het laatste moment legde hij breed op de mee opgekomen Kuik die simpel de 4-2 kon intikken.

Ander spelbeeld
De tweede helft was van een heel ander niveau dan de eerste. Gieterveen liet nu het initiatief aan Eext, waar de bezoekers enigszins moeite mee hadden. Er kwam meer druk op het doel van de Gieterveners, maar tot grote kansen leidde dit niet. Ook de thuisploeg creëerde bijna geen kansen meer. De grootste kans was wederom voor Lammerts, hij was keeper Van Dijken al gepasseerd, maar kwam Mulder nog tegen op de doellijn. Met een uiterste inspanning wist Mulder een doelpunt te voorkomen.

Mogelijk kantelpunt
Dit had een kantelpunt van de wedstrijd kunnen zijn, want op dat moment had Gieterveen moeite met de ‘pompen of verzuipen’-tactiek van Eext. Na deze grote kans kwam Gieterveen weer iets beter in de wedstrijd en kregen ze ook weer wat kansen. Invaller De Vries scoorde zelfs, maar stond volgens de grensrechter in buitenspelpositie. De tweede helft kende dus geen doelpunten meer, waardoor de ruststand ook de eindstand bleek.