Nieuw Buinen schiet weinig op met gelijkspel

Nieuw BuinenOnder een mooie nazomer-zon trof Nieuw Buinen op eigen veld mede middenmoter Bergum. Om aansluiting te vinden met de bovenste plaatsen zou een overwinning heel welkom zijn en met het 1-1 gelijkspel schoten de oranjehemden dan ook weinig op. Na de (al weer) derde remise van het seizoen vindt de ploeg van Eric Lippold zichzelf op de achtste plaats terug.

Naar behoren
De van TEVV teruggekeerde Nick Berends begon vanmiddag in de basis, hij verving Franck Middelkamp, en deed dit naar behoren. Echter was  hij wel onbedoeld degene die de 0-1 leidde, nadat Mark Schreuder in de vijfde minuut de thuisploeg al op voorsprong had kunnen zetten. Na een half uur was de snelle aanvaller wel trefzeker na een fout van de keeper, en zodoende bepaalde hij de ruststand op 1-1.

Mark Schreuder (derde van links) tekende voor zijn derde van het seizoen... (foto: v.v. Nieuw Buinen)
Mark Schreuder (derde van links) tekende voor zijn derde van het seizoen… (foto: v.v. Nieuw Buinen)

Meest tevreden
In de tweede helft gingen beide ploegen ook qua spel gelijk op, maar was de thuisploeg wat dreigender in balbezit. Zo waren er kansen voor Thijs Hateboer en Mark Schreuder, maar beiden kwamen niet tot scoren. Aan de andere kant kreeg Bergum na een uur een grote kans op een nieuwe voorsprong, maar het was keeper Robert Smit die een onterechte voorsprong voorkwam. Zo eindigde het duel in 1-1, waar de gasten waarschijnlijk het meest tevreden mee waren.