TEVV opnieuw succesvol op eigen sportpark

TEVVIn een slechte wedstrijd won TEVV van de bezoekers uit Hoogezand. Op sportpark ‘De Treffer’ werd het 3-1 voor de geel-blauwen. Beide trainers, Hans Kamphuis en Fred Schreuder, gaven na afloop aan dat men deze wedstrijd zo snel mogelijk zal proberen te vergeten. Bij de toeschouwers  aan de zijlijn werd dan ook aangegeven, dat de beste man van de wedstrijd, scheidsrechter Postma was. Uiteraard zegt dat al genoeg over de wedstrijd. Toch zullen de supporters van de thuisploeg er niet echt om geven, want de tweede overwinning was immers een feit.

Schijff in de scrimmage
Hoogezand had in het begin de beste kans om de score te openen. Roy Jansen kon alleen op TEVV-doelman Wim Kok afgaan, maar door een uiterste krachtinspanning wist aanvoerder Eddy Schoenmaker met een sliding te redden. De tweede mogelijkheid was ook voor de Groningers, want Hursit Behceci schoot maar net over het doel. De eerste mogelijkheid voor de Mondkers was voor Frank Schijff, na iets meer dan twintig minuten spelen. In een scrimmage kreeg Schijff de bal niet over de doellijn. Een minuut later was het och raak voor de thuisploeg. De bezoekers verdedigden belabberd uit en daarvan wist spits Jan Jaap Wever te profiteren. Met een schuiver liet hij Hoogezand-doelman Wesley Moesker kansloos: 1-0. 

In de rebound
Nadat TEVV-goalie Wim Kok eerst nog een cruciale redding had verricht, moest hij even later toch de gang naar het net maken. De doelman redde nog eerst na een vrije bal, maar de rebound rondde Remco de Haas af: 1-1.  Dat gaf de Groningers weer enige moed om door te gaan, maar slecht afronden van de voorwaartsen Sebastiaan Wollinga en Remco de Haas zorgde ervoor dat de 1-1 gehandhaafd bleef tot de rust.

Boogbal Wever
Na de thee tapte TEVV uit een ander vaatje. Hans Kamphuis bracht twee verse wissels in, waardoor de druk op de Groningers werden opgevoerd. Na weer slecht uitverdedigen van Hoogezand-kant kwam de bal bij Jan Jaap Wever, die met een fraaie boogbal zijn tweede goal scoorde: 2-1. Enkele minuten later was Wever ook betrokken bij de beslissende goal. Hoogezand laatste man Patrick Nanninga beoordeelde een hoge bal verkeerd en de spits van TEVV kon alleen op het vijandelijke doel afstormen. In eerste instantie redde de jonge Groninger doelman, maar de afvallende bal werd door Sander Marissen afgerond: 3-1.

Falende strafschopnemer
De middenvelder had de wedstrijd helemaal in het slot kunnen gooien, toen hij even later een strafschop mocht nemen. De anders zo trefzekere speler faalde echter vanaf elf meter. Het laatste kwartier gooiden de bezoekers nog even alles op alles om van de hatelijke laatste plaats van de ranglijst af te komen, maar  Wim Kok ranselde een aantal ballen uit de kruising.  Zo bleven de Groningers op nul punten staan en schoof de ploeg uit Exloërmond op naar de middenmoot.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen ziet GOMOS in extremis langszij komen

Nieuw Buinen leek er met de volle buit vandoor te gaan, maar GOMOS maakte ...

Musselkanaal ziet inhaalrace niet beloond worden

Musselkanaal ging in de thuiswedstrijd tegen Zwartemeer met 2-3 onderuit. De ploeg van Bernd ...