Westerwolde laat overwinning glippen

westerwoldeHoewel Westerwolde in en tegen Haren voortvarend van start ging, stond er na ruim negentig minuten voetbal andermaal een gelijkspel op het scorebord. Bijna de gehele wedstrijd stond Westerwolde op voorsprong, maar in blessuretijd scoorde Haren nog de gelijkmaker en konden de spelers van Westerwolde voor de derde keer in deze nog prille competitie met een remise naar de kleedkamer. Qua veldspel een terechte uitslag: qua uitslag een kleine teleurstelling voor het team uit Vlagtwedde.

Twee keer Te Velde
Al binnen één minuut spelen stond Westerwolde op voorsprong. De doorgebroken Merijn te Velde zag dat de keeper van Haren twijfelde bij het uit zijn doel komen en lepelde de bal behendig in de uiterste bovenhoek. Haren probeerde aanvallend iets te bewerkstelligen, maar de verdediging van Westerwolde, met andermaal Johan Kruize onder de lat, wist goed stand te houden. Na ruim 25 minuten spelen profiteerde Merijn te Velde van een verdedigingsfout van Haren en schoof de bal daarna behendig onder de goalie van Haren door: 0-2. Vier minuten later scoorde spits Blauw van Haren met een kopbal. Hierna raakten de gemoederen enigszins verhit, hetgeen resulteerde in een gele kaart voor Joan Solano en een speler van Haren. Aan de stand veranderde niets meer en konden beide teams bij een 1-2 ruststand de kleedkamers opzoeken.

Westerwolde heeft zojuist een goal moeten incasseren…

Spitsengoal
In de tweede helft deed Haren wat Westerwolde in de eerste helft deed, namelijk snel scoren. Al in de vierde minuut lag de gelijkmaker via Haren-speler Van Wijk in het Westerwolde-doel. Een mooie “spitsengoal” van Roy de Jongh in de tiende minuut zorgde ervoor dat Westerwolde opnieuw op voorsprong kwam. Op aangeven van Merijn te Velde schoot hij de bal beheerst binnen. Trainer Loek Swarts bracht daarna Ferdy Kuiper als laatste man in het team en daardoor schoof Rik te Velde door naar het middenveld. Het spel bleef op en neer golven en beide teams kregen nog volop kans om te scoren.

Strafschop
Martin Smit miste namens Westerwolde een door scheidsrechter Krol gemakkelijk toegekende strafschop en wegens onreglementair aanvallen van de keeper van Westerwolde werd een doelpunt van Haren nog afgekeurd. Naarmate de tijd verstreek dacht iedereen uit Vlagtwedde dat Westerwolde de eerste driepunter uit het vuur zou slepen. Echter, bij een van de laatste aanvallen kon een hoge bal in het doelgebied niet goed worden verwerkt en scoorde Blauw van Haren alsnog de gelijkmaker. Voor de vierde keer in vijf wedstrijden wist Westerwolde in de slotfase de deur niet op slot te houden. Maar gelet op het steeds beter wordende veldspel is er voldoende hoop dat de eerste overwinning steeds dichterbij komt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like