Buinerveen incasseert half dozijn goals

BuinerveenIn de vijfde ronde van de huidige competitie mocht Buinerveen op bezoek bij HHCombi. Beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen van 5F en speelden voor de winst. Dat leverde een leuk eerste kwartier op met een licht veldoverwicht voor HHCombi. In de aanloop naar de wedstrijd kreeg Buinerveen eerste tegenslag te verwerken, want Dennis Middeljans raakte in de warming-up geblesseerd en kon niet meespelen. Na negentig minuten voetballen was het verschil in de score groot: Buinerveen ging met een 6-2 nederlaag huiswaarts.

Verschil gemaakt
Het was de thuisploeg die de score opende. Geralt Oostenbrink schoot vanaf de linkerkant op het doel, het schot werd van richting veranderd en de keeper was kansloos: 1-0. Deze voorsprong werd al vrij snel ingeleverd. De bal ging op het middenveld verloren en de uitbraak werd koelbloedig afgerond door Fabian Blaak: 1-1. Oostenbrink was ook betrokken bij de 2-1. Hij schoot op doel, de keeper was niet attent en het laatste tikje werd gegeven door Tom Hidding. HHCombi bleef druk houden op de tegenstander. Een scrimmage voor het doel werd uiteindelijk door Brian de Jong afgerond: 3-1. Vlak voor rust werd de schade nog groter voor Buinerveen. Een vrije trap werd via een doorkopbal door wederom De Jong in het net gewerkt: 4-1.

Ate de Vries zou tegen HHCombi twee gele kaarten krijgen... (foto: Hugo Faber)
Ate de Vries zou tegen HHCombi twee gele kaarten krijgen… (foto: Hugo Faber)

Rode kaart De Vries
Buinerveen kwam goed uit de startblokken in de tweede helft. De bal kwam via een vrije trap bij Branco Boer en die kopte simpel binnen: 4-2. Job Hoving schoot vervolgens op de lat en hierna werd Ate de Vries met twee keer geel van het veld gestuurd. Dit zou in het voordeel van de thuisploeg moeten zijn, maar dat bleek niet het geval. Buinerveen kon vaak een vrije man vinden en werd meerdere keren gevaarlijk. Echter, ook HHCombi kreeg kansen via Roland Brink en Julian Otten. Beide heren hadden het vizier op dat moment niet op scherp. Pas ver in de tweede helft scoorde Brink, hij pikte na een mislukt schot van Oostenbrink de bal op en met een vernietigend schot liet hij de keeper kansloos: 5-2. De eindstand werd uiteindelijk 6-2. Een voorzet op Otten werd door een eigen speler van Buinerveen in het net gewerkt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC wint opnieuw van JVV

JVV is dit seizoen de favoriete tegenstander van GKC gebleken. De Gasselters, die een ...

Musselkanaal heeft opgaande lijn te pakken

Na de zeer tegenvallende seizoensopening tegen Titan (2-6 verlies) en het gelijke spel tegen ...

Artor Polloshka beslist derby tussen SPW en Gasselternijveen

Ondanks het onstuimige weer kon de derby tussen SPW en Gasselternijveen wel doorgang vinden. ...