Titan momenteel kampioen van de remise

TitanAfgelopen weekend stond de wedstrijd tussen Titan en Dalen op het programma. Na negentig minuten spelen was de eindstand 1-1, waardoor Titan haar ongeslagen status heeft weten te behouden. Na vijf wedstrijden hebben de Nieuw-Weerdingers vier remises behaald, waarmee men samen met SC Joure (1F) en Drachten (3A) van alle ploegen in district Noord de meeste gelijke spelen achter de naam heeft staan.

Doorjagen
Dalen had in de eerste vijftien minuten meer balbezit dan Titan, maar er werden door beide  teams weinig kansen gecreëerd. Titan hanteerde veel de lange bal en Dalen probeerde op te bouwen. Door goed compact spel van Titan kwam Dalen er amper doorheen. Toch was het Dalen dat in de vijftiende minuut  op voorsprong  kwam toen uit een afgeslagen corner van Titan er snel werd omgeschakeld. De aanval resulteerde in eerste instantie niet tot een doelpunt, maar doordat Erik Scholten doorjoeg, kon hij de uittrap van Mark Braams blokkeren waarna de bal in het doel belandde: 0-1.

Standaardsituaties
In de loop van de eerste helft was Titan uit twee standaardsituaties zeer dichtbij de gelijkmaker. Na iets meer dan een half uur spelen kreeg Bennie Jeurissen een goede kopkans uit een corner van Willem Prins.  In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Titan een vrije bal aan de zijkant van het strafschopgebied. Waar iedereen rekende op een voorzet, was het Willem Prins die de bal in één keer op het doel schoot, maar het was de goed keepende Rick Braam die Dalen op een  0-1 voorsprong hield.

Onderkant lat
In de tweede helft ging Titan meer naar voren spelen en zette het Dalen bij tijden behoorlijk onder druk. Na een paar minuten in de tweede helft was het wederom een vrije bal waar Titan gevaarlijk uit was. Van ongeveer 25 meter was het Sonny Koops die de onderkant van de lat raakte. Ook in de rebound was Titan niet gelukkig en belandde tussen alles en iedereen in. Na een uur spelen kwam Titan dan toch langszij. Een lange bal die goed  doorgekopt werd door Harm-Jan Moesker belandde bij Willem Prins in de voeten. Hij verzorgde vervolgens een afgemeten voorzet die hard binnen werd geschoten door Bennie Jeurissen.

Binnenkant paal
Dalen zakte steeds verder terug en kwam nog weinig in het spel voor. Titan had echter niet het geluk aan zijn zijde deze middag: vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was er een mooie aanval die na goed terugleggen van Sonny Koops belandde bij Willem Prins. Zijn verwoestende uithaal verdween echter via de binnenkant van de paal uit het doel. Er had voor Titan zeker meer in gezeten vandaag, maar het behoud van de ongeslagen status is een winstpunt.