Door de ogen van een voetbalvrouw…

Het is een mistige dag wanneer er word gevoetbald op Sportpark Noord in Stadskanaal. Daar staan ze dan midden op het veld: Buinen 3 en SPW 4, terwijl ze elkaar aankijken. Vol spanning sta ik te kijken aan de zijlijn wat er gebeurd en mijn ogen richten zich op de bal. Buinen 3 is erg goed in samenspelen en dat zie je aan hoe ze de bal naar elkaar overspelen. Ze zijn erg geconcerteerd op de wedstrijd en daaraan zie je hun liefde voor voetbal.

Het duurt een tijdje maar dan word het eerste doelpunt gescoord: Jan Lubbers van Buinen 3 is de maker. Een gewaagd schot maar en goed doelpunt! De verdediging van Buinen 3 stelt zich op om de ballen van SPW 4 tegen te kunnen houden. Dit lukt niet altijd. En dus staat het inmiddels 1-1. Nu er niemand meer voor staat is de spanning weer hoger. Iedereen probeert zo goed mogelijk over te spelen naar elkaar, zodat de bal richting de doel gaat. Dan komt Henk Haandrikman die een doelpunt maakt voor Buinen 3. SPW 4 begint beter te spelen en ook zij maken weer een tegen doelpunt. Het staat 2-2 wanneer de pauze is begonnen. De spelers rusten even uit en drinken wat.

De wedstrijd gaat weer door en Jan Lubbers staat aan de zijkant en zijn zoon Gelwim Lubbers staat nu op het veld met rugnummer 14. De spanning is gestegen nu het weer gelijk staat en iedereen doet enorm zijn best om te scoren. Iedereen weet dat deze tweede helft gescoord moet worden om deze wedstrijd te kunnen winnen. Inmiddels heb ik een beter zicht gekregen op het veld wanneer ik de dug-out heb betreden.

De wedstrijd gaat richting zijn einde en het staat nog steeds 2-2. Dan gebeurd het onverwachte: Gelwim Lubbers scoort het derde doelpunt van Buinen 3. Dit doelpunt is het winnende doelpunt van Buinen 3! Als jongste speler moet je toch laten zien wat je in petto hebt. Daarmee eindigt de wedstrijd. Mijn conclusie “Vader en zoon hebben dezelfde liefde voor voetbal.” 

Tjenise Lindeman

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer en Tonny Huft na een seizoen uit elkaar

De wegen van Alteveer en Tonny Huft scheiden na afloop van het huidige seizoen.

Voorbeschouwing 8 en 9 november

In de zaterdag derde klasse D krijgt nummer acht SJS, nummer zeven CSVC op ...

Tussenstand EK Pool na kwalificatie poule A: Italië, Wales, Zwitserland

Tussenstand FC Kanaalstreek EK Pool na kwalificatie poule A: Italië, Wales, Zwitserland.