Edwin Drenth weet weer hoe scoren voelt

logo_valthermondHeel Valthermond hield de adem in toen Edwin Drenth op 8 juli een verontrustend bericht op zijn Facebook-pagina plaatste. Slijtage aan de enkel én een zwevend botstukje maakten een operatie noodzakelijk en de man die in het achterliggende seizoen bijna veertig treffers maakte, zou rekening moeten houden met een herstelperiode van vele maanden: “Men vertelde mij voorafgaand aan de operatie dat ik in de richting van twaalf maanden zou moeten denken. En een rentree in 2015 zou hoe dan ook niet tot de mogelijkheden behoren.” Hoe anders liep het voor Drenth: afgelopen zondag maakte hij tegen Annen zijn eerste treffer van het seizoen.

“Anders dan verwacht heeft de chirurg veel minder ingrijpende acties uit moeten voeren. Het boren van gaten in het kraakbeen in de enkel was bijvoorbeeld niet nodig. Hierdoor heb ik bijvoorbeeld maar één dag op krukken hoeven lopen. De enkel voelde na de operatie veel vrijer, want voorheen voelde het alsof hij ‘vast’ zat. Waarschijnlijk heeft het verwijderen van het stukje bot goed geholpen.” De topschutter van vorig seizoen geeft vervolgens aan dat hij eigenlijk al best lang pijn had aan zijn enkel, maar dat een oefenwedstrijd aan het einde van het seizoen de hele behandeling in een stroomversnelling bracht: “We speelden tegen het Jeugdteam Kanaalstreek en in dat duel verstapte ik me licht.”

Operatietafel
Na een bezoek aan het ziekenhuis voor het maken van foto’s en een CT-scan, werd in een gesprek met de huisarts de ernst van de blessure duidelijk. Drenth kan zich dit gesprek nog goed herinneren: “Mijn huisarts sprak over een ‘Van Basten-enkel’ en verwees me direct door naar orthopeed Urlus. Een gesprek in het Refaja Ziekenhuis was snel geregeld en op 24 juli lag ik op de operatietafel!” Een meevaller voor Drenth en Valthermond was dat de schade aan het kraakbeen te overzien was, waardoor de revalidatieperiode aanzienlijk korter zou zijn.

00
Edwin Drenth heeft zijn zojuist zijn eerste goal na zijn rentree gemaakt… (foto’s: Bennie Schlimbach)

Op de rem
Wanneer we vragen naar de risico’s die Drenth neemt met zijn vlotte terugkeer onderkent dat hij wellicht beter wat terughoudender kon zijn: “Ik heb een goed gevoel bij de enkel en wilde dolgraag weer het veld op. Tijdens mij revalidatie heeft mijn fysiotherapeut Popke Marissen mij af en toe afgeremd, want als het aan mij had gelegen, was ik nòg eerder in de baan gegaan, haha!” En ook zijn trainer Harris Huizingh maande de aanvaller tot rust. Hierover zegt Drenth: “Tijdens mijn eerste training heeft hij me verboden mee te doen aan het partijspel.”

Natuurlijk gedrag
De 35-jarige Drenth maakte tegen Actief zijn rentree als invaller en stond afgelopen zondag al weer in de basis. Over zijn eerste activiteiten als actief voetballer dit seizoen is de ervaren spits tevreden, maar ruimte voor verbetering is er nog wel: “Ik probeer duels voorlopig zoveel mogelijk te vermijden, want dat heeft nog wat tijd nodig. Ook conditioneel moet ik van ver komen en de scherpte moet weer terugkomen. Daar ga ik de komende weken hard aan werken.” Dat het maken van doelpunten bijna als natuurlijk gedrag kan worden beschouwd, blijkt wel uit het feit dat Drenth tegen Annen al zijn eerste goal maakte: “Dat voelde natuurlijk heerlijk, met een goal én een assist!”

Rooskleurige toekomst
Drenth laat vervolgens merken, net als veel voetballers over een dosis valse bescheidenheid te beschikken: “Wat voor mij belangrijker is dan scoren, is dat we als team overwinning boeken.” Tot slot vragen we de man, die onlangs samen met zijn vriendin Anne en schoonvader een meubelzaak opende, naar zijn verwachtingen voor dit seizoen. Uiteraard inclusief de uitdaging om een aantal treffers te noemen: “Mijn doelstelling van vorig jaar stond op veertig goals, maar die miste ik op één doelpunt. Gezien de weg die ik nog moet afleggen hoop ik aan het einde van het seizoen twintig doelpunten te hebben gemaakt. Als ik naar ons team kijk, dan denk ik dat Valthermond uit gaat groeien tot een stabiele tweedeklasser. Kwalitatief gezien hebben wij een hele goede groep en er is veel talent onderweg vanuit de jeugd. Met de toekomst van Valthermond zit het wel goed!”

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jordy Geerlings: “Stadskanaal gaat van FC Assen winnen en de nacompetitie halen!”

Jordy Geerlings is ervan overtuigd dat Stadskanaal op de slotdag gaat winnen en zich ...

Rick Schlimbach: “Mijn beste keuze ooit!”

Geen moment heeft hij spijt gehad van de stap van SC Stadskanaal naar Valthermond. ...

Koen Hateboer: “Ik dacht dat ik nooit meer zou voetballen”

Het is als een jongensboek: na een jaar niet te hebben gespeeld als gevolg ...