Alteveer heeft nog één punt nodig voor een geslaagd seizoen

AlteveerOok in haar zesde wedstrijd van het seizoen bleef Alteveer zonder puntverlies. De Alteveerders wonnen de uitwedstrijd in Meeden met 0-2 door doelpunten van Roy de Wijk en Bryan Schenkel. Gemakkelijk ging het vandaag niet voor Alteveer. Alteveer startte onrustig en leek moeite te hebben met de druk die een eventueel aanstaande periodetitel met zich meebrengt. Leek, want uiteindelijk won Alteveer en heeft het in de komende twee wedstrijden genoeg aan één punt om de eerste periodetitel binnen te slepen. Volgende week wacht op sportpark de Ekkelhörn de nog enige overgebleven concurrent in de strijd om deze periodetitel: SVZ.

Slordig Alteveer
Meeden startte fel en kwam beter uit de startblokken dan Alteveer, dat slordig speelde. Het was dan ook Meeden dat een levensgrote kans kreeg om de score te openen. Doelman Bart Heikens behoedde zijn ploeg knap voor een achterstand door één op één met een Meeden-aanvaller als winnaar uit de strijd te komen. Alteveer was tot op dat moment alleen gevaarlijk geweest middels een kopbal van Bryan Schenkel. Deze werd ternauwernood van de doellijn gehaald door een oplettende verdediger van Meeden.

Strafschop De Wijk
Roy de Wijk, die vandaag niet zo gevaarlijk was als de laatste weken, leek een aantal keren door te kunnen op het doel van Meeden, maar werd telkens teruggefloten wegens buitenspel. Toch maakte de topscorer weer een doelpunt. Deze keer vanaf elf meter, nadat Ray den Boef binnen het zestienmetergebied werd gevloerd. Zo ging Alteveer rusten met een 0-1 voorsprong.

Overtalsituatie
Na de thee werd het nauwelijks beter. Alteveer grossierde in foutieve passes en hield zodoende Meeden in de wedstrijd. Roy de Wijk was een aantal keren dreigend, maar het ontbrak de topscorer vandaag aan absolute scherpte. Toen Martin Woldhuis na een uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg, leek de wedstrijd gespeeld. Woldhuis, de beste voetballer van Meeden, maakte een onnodige overtreding op Den Boef en kon vertrekken.

Beslissende Schenkel
Alteveer haalde echter veel te weinig rendement uit de numerieke meerderheid en zo bleef het uitkijken geblazen. Toch kwam Alteveer niet meer in de problemen. Trainer René Nijgh probeerde in het laatste gedeelte van de wedstrijd met het inbrengen van Sander Klinkhamer en Ramon Boon wat meer rust te creëren. Dit lukte nauwelijks. Het spel bleef onrustig. Pas zeven minuten voor het einde van de wedstrijd besliste Alteveer de wedstrijd. Aanvoerder Bryan Schenkel mocht vanaf het middenveld doorsteken en faalde oog in oog met de keeper niet.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen verliest van VKW

Nieuw Buinen verloor van VKW, maar plaatste zich desondanks voor de volgende ronde van ...

Stadskanaal verliest van Be Quick 1887 zaterdag

Stadskanaal heeft de derde oefenwedstrijd van het seizoen verloren, de zaterdagtak van Be Quick ...

Terechte nederlaag voor De Treffer ’16

De Treffer '16 heeft zondagmiddag een flinke, maar terechte tik opgelopen in Barger-Compascuum. Op ...