SETA komt aanvalskracht tekort en verliest

setaSETA mocht afgelopen zaterdag op het eigen sportpark aan de Schoolstraat in Musselkanaal aantreden tegenWagenborger Boys. De ploeg van Wilbert Arends moest het doen zonder de aanvallers Ben Davids, Ricardo van der Sluis en Michael Steinfelder. Ook Fidel Plat was niet volledig inzetbaar, aangezien hij een dag eerder in Nederland terugkeerde na een bezoek aan zijn geboorteland Colombia. Hierdoor moest de trainersstaf puzzelen om een goede voorhoede neer te zetten. Uiteindelijk bleken de blauwhemden vooral door een gebrek aan aanvalskracht tekort te komen: 1-2.

Wapenfeit
Na een rommelig begin van beide kanten, waarbij Wagenborger Boys vooral via corners wat gevaar stichtte, was het SETA die de eerste grote kans kreeg. Uit ook een corner werd de bal ineens op het doel geschoten, maar de keeper van de gasten wist de bal nog net uit het doel te slaan. Dit was ook eigenlijk direct het enige wapenfeit uit de eerste helft voor de thuisploeg. Qua spel zat SETA beter in de wedstrijd als Wagenborger Boys, zonder echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant was er nog wel een mogelijkheid, waarbij de bal uit het niets net naast de goal van keeper Van der Werff werd geschoten.

Aangeraakt schot
Uit een afgeslagen corner, kwamen de gasten na ongeveer 35 minuten spelen op voorsprong. De bal werd van net buiten het strafschopgebied ingeschoten en werd onderweg nog aangeraakt door één van de SETA-spelers 0-1. Toch leek SETA de rust te halen met een verdiende gelijke stand. Keeper Levinga van Wagenborger Boys speelde de bal te ruim voor zich uit, waarna Stefan Goelema de bal kon overnemen. Helaas stond de daarna ingespeelde Henri Plaggenborg buitenspel, waardoor het doelpunt werd geannuleerd.

Vogelvrij
Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De thuisploeg was bijna constant op de helft van de tegenstander te vinden, maar wist totaal niet gevaarlijk te worden. Wel waren er een aantal corners en vrije ballen die nog enigszins voor gevaar zorgden. Aan de andere kant kwamen de gasten er een enkele keer wel gevaarlijk uit. In de zeventigste minuut volgende een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap op ongeveer veertig meter van het doel. De bal die aan iedereen voorbij ging, kon zomaar ingeschoten worden door de doorgelopen Jaap Enderle, die vogelvrij stond: 0-2.

Aansluitingstreffer
SETA gaf niet op en met de nodige inzet werd toch de aansluittreffer geforceerd. Na een scrimmage kwam de bal voor de voeten van de ingevallen Fidel Plat en die wist dan toch te scoren 1-2. Ook hierna was het SETA dat weer op de helft van de tegenstander voetbalde, maar de goed verdedigende ploeg uit Wagenborgen gaf weinig tot niets weg en was zelf slordig in de counters. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd leek het geluk dan toch de kant van SETA op te vallen, nadat Stefan Goelema alleen op de keeper af kon. Hierbij werd hij op onreglementaire wijze onderuit gehaald net buiten het strafschopgebied, waarna Hartsuiker kon vertrekken met rood en SETA nog een vrije trap te nemen had op een mooie plek. Helaas stopte de keeper de bal en kon de bal ook in de rebound niet worden ingeschoten. Direct hierna floot de zeer goed fluitende scheidsrechter Louwes af.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW wint topper van Bareveld

SPW heeft afgelopen zaterdagavond een duidelijke overwinning geboekt op concurrent Bareveld. Het duel tussen ...

Valthermond ziet zege tegen Rolder Boys in slotminuten uit handen glippen

Valthermond leek lange tijd op weg naar de overwinning, maar vlak voor tijd maakte ...

Stadskanaal en LTC spelen gelijk in boeiend bekerduel

Stadskanaal en LTC hielden elkaar in een vermakelijk en doelpuntrijk bekerduel in evenwicht.