TEVV en Erica houden elkaar in balans

TEVVTEVV heeft ‘op’ Erica een punt bij de plaatselijke sportclub weggehaald. Vooraf zou de ploeg van coach Hans Kamphuis getekend hebben voor het punt, maar de Ericanen konden pas diep in blessuretijd een punt in de wacht slepen. De uiteindelijke 2-2 was ook wel de verhouding in het veld, maar als je zo dicht bij de overwinning bent gaat het je wel sneu af, aldus de oefenmeester van de Mondkers.

Scorende Wever
De bewoners van sportpark De Veenschappen hadden de beste bedoeling hun eerste overwinning van vorige week in deze competitie een vervolg te geven.  Maar dat ging even anders, want SC Erica verdediger Ruben Pilage ging in de tweede minuut al in de fout en TEVV-spits Jan Jaap Wever was er als de kippen bij om dit af te ronden: 0-1. Een paar minuten later kreeg Eddie Schoenmaker een mooie gelegenheid. Een verre inworp van Jeremy Gall stuitte voor de voeten van de aanvoerder, maar de afgevuurde bal belandde vanaf zo’n tien meter ver naast. Voorafgaand aan de wedstrijd werd al aangegeven dat SC Erica moeilijk tot scoren kan komen en dat werd deze zondagmiddag nogmaals weer beaamd.

Kunst- en vliegwerk
Zo kreeg Michel Overweg een bijna niet te missen kans. In plaats van de bal met zijn verkeerde been binnen te glijden bij de tweede paal, wilde hij de bal voor zijn goede rechterbeen brengen, hetgeen dus mislukte.  Toch kwam de thuisploeg op 1-1, nadat Robert Torenbosch op rechts de TEVV-verdediging zijn hakken liet zien en in de verre hoek binnen schoot. Ook Pelle Bos was telkens een gevaar voor de Mondker verdediging, maar met kunst en vliegwerk bleven de geel-blauwen op de been. Vlak voor rust had TEVV zelfs op voorsprong kunnen komen: een verre bal van Ayhan Bas bereikte Jan Jaap Wever bij de tweede paal. De TEVV-spits wilde de bal terugkoppen op zijn mee opgekomen ploeggenoten, waar hij wellicht beter op doel had kunnen koppen.

Voordeelsituatie
Na de thee was het eerste offensief voor de thuisploeg uit Erica, maar zoals al eerder aangegeven de spitsen van SC Erica missen te veel kansen. Scheidsrechter Ten Horn liet verder toe dat het een levendige wedstrijd bleef. De arbiter schatte goed een voordeelsituatie voor de Mondkers in, waardoor Jan Jaap Wever plotseling vrij voor doelman Bram Gebbeken verscheen. De bal verdween echter in het zijnet van het vijandelijke doel. In dezelfde minuut kreeg ook de ploeg van Erica-trainer Arthur van der Veen een fraaie kans. Een leep balletje bereikte net niet de doorgelopen Pelle Bos, waardoor TEVV-doelman Wim Kok kon ingrijpen.

Enerverende minuut
De klok stond echter nog steeds op 62 minuten toen de bal al weer aan de andere kant van het veld was. Ayhan Bas kreeg de bal en met een fraaie curve bracht hij de bal voor het doel. Via de lat en de vingers van de Erica-doelman, belandde de bal bij Jan Jaap Wever, die de bal binnen kon tikken: 1-2. In deze meer spannende dan mooie wedstrijd kon het eigenlijk alle kanten op. De gasten uit Tweee Exloërmond kregen nu ineens de beste mogelijkheden, maar vergaten door te drukken. Eerst schoot Jan Jaap Wever op de lat en de ingevallen Benjamin Mazeau had de beslissing op de voet. Hij strandde echter op doelman Bram Gebbeken.

Late tegentreffer
Ook TEVV-doelman Wim Kok moest al zijn kunnen tonen, want tot twee keer toe moest hij een doorgebreken Ericaan afstoppen.  Ook de paal moest nog een keer redding brengen voor de TEVV-goalie, zodat de enge 1-2 op het scorebord bleef. Tot de reeds aangegeven blessuretijd. Scheidsrechter Ten Horn had zijn klok bij de vele blessures telkens stilgezet en zo kon het gebeuren dat er veel extra tijd bij kwam. Dat bracht redding voor de thuisploeg. Een in de doelmond gepompte bal kwam bij de tweede paal bij Michel Overweg. Deze wist nu wel de bal tegen het net te krijgen en een punt voor zijn ploeg binnen te slepen: 2-2.