Eindelijk drie punten voor Pekelder Boys

pekelder-boys1Na de nederlaag in de Kanaalstreek-derby tegen Alteveer heeft Pekelder Boys met elkaar om de tafel gezeten. Na de slechte seizoensstart werd in goed overleg besloten een andere speelstijl te hanteren, hetgeen meteen de eerste overwinning van het seizoen opleverde. Het slachtoffer was nummer drie Eenrum, dat door de ploeg van Hiske de Vries op alle fronten werd afgetroefd: 3-0.

Vol gas
Pekelder Boys gaf vanmiddag vanaf minuut één vol gas en liet de tegenstander op geen enkele manier in haar spel komen. De grote druk vooruit leverde een aantal grote kansen op voor de thuisploeg, echter waren deze met name aan Koos Kuiper niet besteed. Toch liet de 1-0 niet heel veel langer op zich wachten, want het was Ronnie Meijer die van dichtbij de 1-0 binnen kon knikken. Eenrum had grote moeite met het snelle druk zetten van Pekelder Boys en probeerde via de lange bal iets te forceren, maar gevaarlijk werd men niet. In de 26e minuut toonde Koos Kuiper zich dan wel trefzeker en hij zette zijn ploeg met een hard schot op een 2-0 voorsprong. Voor het eerst dit seizoen kon Pekelder Boys een beetje achterover leunen en door een redding van Robbert Zuur vlak voor rust ging men een enigszins comfortabele voorsprong de kleedkamer in.

Beduidend minder
In de tweede helft was het spel van een beduidend minder niveau. Pekelder Boys gunde de bal iets meer aan de gasten, maar zij konden vandaag geen potten breken waardoor de thuisploeg na een uur het initiatief weer over kon nemen. Echter grote kansen leverde dit niet op, maar het veldspel was alleraardigst waardoor zij de wedstrijd rustig uit konden spelen. Na tachtig minuten viel dan de definitieve beslissing. Het was Willem Lammerts die na een fout van de keeper de 3-0 scoorde en daarmee behaalde Pekelder Boys haar eerste overwinning van het seizoen.