Gieterveen lijkt klaar voor kraker tegen HOC

GieterveenGieterveen blijft ook na de wedstrijd tegen de plaatselijken van Zandpol koploper van 5F. Met een degelijke overwinning werd de ongeslagen reeks voortgezet. Ondanks dat de blauwhemden uit Zandpol de laatste plaats bezetten, bleek vanaf het beginsignaal dat Gieterveen op halve kracht niet zou gaan winnen. Zandpol zakte erg ver in waardoor de ruimtes erg klein werden. Met veel inzet en fysieke kracht konden ze Gieterveen het voetballen lang erg moeilijk maken. uiteindelijk bleken de groenhemden toch te sterk: 0-4.

Dubbele voorsprong
Toch ontstonden er kansen, maar schoten van Weerts en Drent waren niet overtuigend genoeg om de score te openen. Na ongeveer 25 minuten werd de score toch geopend. Na een mooie aanval over meerdere schijven werd Jordi Bakker alleen voor de keeper gezet door Caspers. Oog in oog met de keeper verzaakte Bakker niet en scoorde beheerst: 0-1. Vijf minuten later werd de score verdubbeld, wederom door Bakker. Deze keer kon Bakker in een leeg doel inschieten na goed breed leggen van Weerts. Gieterveen verzuimde hierna door te drukken. Er ontstonden genoeg kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Kupers miste vrij voor de keeper en Van der Veen schoot in kansrijke positie hoog over.

Hattrick Bakker
Doordat het centrale verdedigingsduo Mulder/Meering vaak ver over de middellijn kon opbouwen, lag er erg veel ruimte tussen de laatste linie en keeper. De snelle en sterke spitsen Knuppe en Jordan konden hierdoor na één lange bal gevaarlijk worden. Dit leidde maar tot één echt grote kans: Knuppe kwam na een lange bal op snelheid door en legde breed op Jordan. De snel uitgekomen Van Dijken wierp zich in de baan van het schot waardoor de wedstrijd eigenlijk nooit echt spannend werd. Op slag van rust maakte Bakker zijn hattrick compleet. Deze keer kwam een lange bal van Meering terecht bij Weerts. Deze tikte de bal beheerst langs de uitkomende keeper, waarna Bakker vrij kon inschieten: 0-3.

Bedenkelijk niveau
De tweede helft was in vergelijking met het eerste bedrijf van een erg laag niveau. Jordan was vlak voor rust geblesseerd uitgevallen, waardoor Zandpol voorin nog minder kon uithalen en Gieterveen leek de scherpte volledig verloren te zijn. Simpele passes kwamen niet meer aan, maar doordat Zandpol alles blind naar voren schoot bleven de groenhemden toch veel in balbezit. De mooiste aanval van de tweede helft kwam uiteindelijk terecht voor de voeten van Drent, die van dichtbij tegen de paal schoot.

Hachelijk
Na twintig minuten in de tweede helft werd Kupers diep weggestuurd. Zijn afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van Van der Veen, die daarmee weer een doelpuntje wist mee te pikken: 0-4. Gieterveen wisselde wat spelers uit voorzorg. De invallers Post, De Vries en Trip probeerden het team nog wat nieuwe energie te geven, maar tot echt grote kansen leidde dit niet meer. Er was nog één hachelijk situatie voor het doel van van Dijken. Tot vier toe moesten hij of zijn collega-verdedigers op de doellijn redding brengen. Hierdoor bleef ook ‘de nul’ weer op het scorebord staan.

Kraker
Volgende week staat er voor Gieterveen een belangrijke wedstrijd op het programma. In de thuishaven zal worden aangetreden tegen het eveneens goed presterende HOC. Het verschil tussen beide ploegen is maar twee punten, dus de winnaar van die wedstrijd mag zich zondagavond koploper noemen.