Hardwerkend Valthermond neemt punt mee uit Peize

logo_valthermondZonder topschutter Edwin Drenth, de spits haakte in de warming up geblesseerd af, pakte Valthermond een verdienstelijk punt tegen het op de derde plaats bivakkerende Peize. Over negentig minuten hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht, zonder dat er echt grote kansen werden afgedwongen. Met het 1-1 gelijkspel de konden beide kampen dan ook wel leven.

Timmer op dreef
De openingsfase was voor Valthermond, dat onder leiding van aanvoerder Theo Gennissen de tegenstander over het gehele veld opjoeg. De thuisploeg had duidelijk moeite met de pressie die de Mondkers uitvoerden, al was de eerste kans wel voor de Peizenaren. Stefan Arendsen tastte mis, waarop David Kruizinga spits Tom van Leijsen bediende. Doelman Erwin Timmer, wederom uitstekend op dreef, redde bekwaam. Voor Valthermond kwam Theo Gennissen na een lange bal van Lars Baas in kansrijke positie, maar ook hier toonde Lennart Renkema zich een betrouwbare sluitpost.

Theo Gennissen wordt geknuffeld na zijn treffer... (foto's: Bennie SchlimbachTheo Gennissen wordt geknuffeld na zijn treffer… (foto’s: Bennie Schlimbach

Stylist Gennissen
Tegen de veldverhouding in kwam Peize op voorsprong. Jarco Westerhof, de uitstekend spelende rechtsback, ontsnapte aan de Valthermond defensie en zijn voorzet werd door Stephan de Vries achter de kansloze Timmer gegleden. Nadat Van Leijsen nog een corner naast kopte viel de verdiende gelijkmaker. Demy te Velde vond Gennissen en de stylist rondde beheerst af.

Knokkend Valthermond
In het tweede part van het duel was Peize de bovenliggende partij. Het vele jagen had duidelijk veel van de Valthermondse krachten gekost, al bleef de ploeg van Harris Huizingh wel knokken voor een goed resultaat. Met succes, want ondanks kleine mogelijkheden voor Jannes Douwes en opnieuw Tom van Leijsen bleef de 1-1 stand tot het laatste fluitsignaal staan.

Tevreden Huizingh
Dit tot tevredenheid van Huizingh: “Een compliment voor de strijdlust die mijn jongens geleverd hebben. Peize heeft gewoon een goede ploeg die ik zeker tot de kanshebbers voor het kampioenschap reken. Voor de rust hadden we af en toe meer rust in moeten bouwen. Zoveel pressie zetten hou je geen hele wedstrijd vol. De 1-1 is volgens mij een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen vanmiddag. De eerste helft vond ik ons beter, na de rust was Peize de bovenliggende partij.” Collega-trainer Frank Konneman kon dit alleen maar beamen.

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Titan – Valthermond

Valthermond trok door een late treffer van Rick Schlimbach aan het langste eind in ...

Onstwedder Boys kent uitstekende start

Onstwedder Boys is het seizoen uitstekend begonnen door met 0-4 te winnen bij De ...

Borger doet zichzelf tekort

Voor Borger lijkt het seizoen zo goed als voorbij na de 1-2 nederlaag tegen ...