NWVV zit in een lastige fase

NWVVNa een lange serie waarin NWVV niet één nederlaag leed, is het de laatste weken behelpen voor de Nieuw-Weerdingers. In de laatste drie wedstrijden werden namelijk even zoveel nederlagen geïncasseerd. Daarbij kreeg de twee laatste wedstrijden telkens zes doelpunten om de oren: werk aan de winkel dus voor de ploeg die afgelopen voorjaar promoveerde naar de vierde klasse. Tegen De Griffioen werd het 3-6. NWVV begon goed aan de wedstrijd, want al in de tweede minuut kreeg de thuisploeg een penalty nadat Rick Hendriks onderuit werd getrapt.

Voorsprong uit handen
Peter Stap nam de penalty, maar miste dit keer. De rebound kon echter door Hidde Goozevoort worden ingeschoten. Nog geen vijf minuten later was het ook al 2-0. Gozevoort gaf een steekpas op Marko Mihalj, die de bal meenam en de bal strak in de lange hoek schoot. Maar dat was het dan ook wel van NWVV. De zwart-blauwen lieten De Griffioen voetballen en na minder dan tien minuten werd de 2-1 gemaakt. Een speler van De Griffioen kon de bal meenemen vanaf middenveld en de bal voorgeven waarna ze konden scoren. NWVV liet daarna de kopjes hangen, wat totaal onnodig was. Het werd ook snel 2-2 en amper tien minuten later werd het ook nog 2-3. Vlak voor rust werd het ook 2-4. Een bal werd over de verdediging geschoten, waarna een speler van De Griffioen de bal meenam en scoorde.

Maatje te groot
In de tweede helft was het net zoals in het begin van de eerste helft: NWVV scoorde snel. Remco Boers ging vanaf rechts naar binnen, gaf de bal scherp voor, waarna de keeper zich op de bal verkeek en hem in de lange hoek zag gaan. Vanaf dat moment werd het weer eventjes spannend. NWVV begon meer strijd te leveren, maar kon nog niet heel gevaarlijk worden. Tegen de verhouding in scoorde Griffioen rond de zeventigste minuut de 3-5. Er waren wel veel momenten in de wedstrijd dat Remon Poede NWVV in de wedstrijd hield, maar op deze inzet was de goalie kansloos. Na dat doelpunt was het weer De Griffioen die de overhand had. Ongeveer vijf minuten voor tijd werd het nog 3-6. Griffioen was toch een maatje te groot voor de NWVV’ers, die dus weer verloren zich langzamerhand toch zorgen moeten gaan maken.