GKCBijna had GKC een gestolen punt meegenomen bij Eext, maar in 98e minuut moest uitblinker Jeroen Keizer dan toch de winnende treffer toestaan: 3-2. Zo ging ook de vierde wedstrijd op rij verloren voor de Gasselters en daarmee is de goede seizoenstart (zes uit twee red.) volledig teniet gedaan. Volgende week wacht de Kanaalstreek-derby tegen rode lantaarndrager Buinerveen, dat gistermiddag met 0-7 het schip in ging. De uitgelezen mogelijkheid voor de ploeg van Erik Elling om het tij te keren.

Goed weg
Zoals genoemd was keeper Jeroen Keizer wederom de uitblinker aan de kant van GKC deze middag. Binnen vijf minuten hield hij Eext drie keer van het scoren af, waarmee de Gasselters goed weg kwamen. Aan de andere kant toonden de gasten zich meer trefzeker. Een schot van Wiering na een corner werd in de rebound afgerond door Robbert Mensinga: 0-1. Hierna volgden er kansen voor Gert Sterken en Danny Kolp, maar was het Eext dat de gelijkmaker scoorde na een goede één-twee. Na een klein half uur kreeg Eext weer een levensgrote kans op een voorsprong, maar deze werd wederom gemist en zodoende was de ruststand 1-1.

Fraaie lob
Ook na de rust kreeg GKC enkele goede mogelijkheden. Zo miste Mensinga op een haar na een uit een corner en tien minuten na rust schoot Wiering een vrije bal op de paal. Hetzelfde gold ook voor Eext, maar ook nu troffen zij Keizer op hun weg. Echter kon de keeper niet voorkomen dat Eext via een counter op 2-1 kwam. Vijf minuten later stond het uit het niets ook alweer gelijk. Een fraaie lob van Mensinga vanaf links viel mooi binnen bij de tweede paal: 2-2. Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar de winnende treffer, waarbij aangemerkt moet worden dat de beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Zij gingen uiteindelijk ook met de drie punten aan de haal, door ver in blessuretijd de winnende 3-2 tegen de touwen te schieten.