Musselkanaal weet nu ook wat winnen is

musselkanaalHet Musselkanaal-publiek heeft er lang op moeten wachten, maar in de zesde wedstrijd van dit seizoen was het dan eindelijk raak. Ondanks ‘Winkelweek’, wat meestal een garantie voor slechte resultaten is, speelde Musselkanaal tegen koploper Raptim een puike partij. Hoewel de enige treffer wat gelukkig tot stand kwam, was de overwinning wel terecht te noemen. “De inzet en het enthousiasme hebben ons vandaag een mooie overwinning gebracht”, aldus een duidelijk opgeluchte trainer Bernd van Bolhuis.

Stevig, maar niet over de schreef
Musselkanaal opende fanatiek en stoorde waar het kon. Met passie en strijd werd Raptim aangepakt zonder daarbij over de schreef te gaan. De prima leidende arbiter Valkema uit Eelde had dat ook goed in de gaten en liet dan ook redelijk veel toe, wat de snelheid van het spel ten goede kwam. De toeschouwers hoefden zich de eerste helft dan ook niet te vervelen. Omdat beide verdedigingen als een huis stonden, gebeurde er voor de doelen niet veel bijzonders. Het gevaar bij Raptim kwam door een afstandsschot van Niels Assen en de grootste mogelijkheid was na een prima aanval voor Robin de Leeuw maar zijn kopbal werd fraai gekeerd door keeper Arjan Scholte Aalbes. Musselkanaal kreeg wat kansjes via Mark Bos en had vlak voor de thee pech dat een vrije trap van Gerwin Schmitz uitstekend gekeerd werd door keeper Sander Bunskoek van de gasten.

Drukte voor de goal van Raptim... (foto: v.v. Musselkanaal)
Drukte voor de goal van Raptim… (foto: v.v. Musselkanaal)

Corner zeilt binnen
Musselkanaal opende de tweede helft weer sterk en bijna was Mark Bos alleen op de keeper afgegaan. Laurens Meppelink wist net op tijd redding te brengen middels een sliding. Musselkanaal bleef de betere partij en Mark Bos sleepte er weer eens een corner uit. Gerwin Schmitz plaatste de bal voor het doel en tot ieders verbazing zeilde de bal bij de tweede paal zomaar binnen: 1-0. Raptim zocht steeds meer de aanval maar tot echt grote kansen leidde het niet. Musselkanaal kreeg de betere kansen, maar Rick Berends en de ingevallen Niek Tieben kwamen net tekort. Raptim bleef het proberen en Robin de Leeuw schoot maar net voorlangs en een kopbal van hem werd tegengehouden door Scholte Aalbes. Invaller Robert Muller kreeg de beste mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zag zijn kopbal naast gaan. Op inzet sleepte Musselkanaal een zeker niet onverdiende zege over de eindstreep.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rick Breedveld kopt SJS langs SC Scheemda

Op voorhand had SJS rekening gehouden met een lastige confrontatie tegen hekkensluiter SC Scheemda. ...

Overzicht zaterdag 5e klasse F: Top-3 maakt geen fout

Het blijft spannend bovenin de zaterdag 5e klasse F. De top-3 maakte geen fouten.

FC Ter Apel verslaat Bargeres

Doordat Ter Apel ’96 in eigen huis van Bargeres won heeft de ploeg van ...