Nieuw Buinen hard onderuit in Heerenveen

Nieuw BuinenZes punten uit zes wedstrijden: Nieuw Buinen zal zich de start van de competitie anders voorgesteld hebben. Op bezoek bij v.v. Heerenveen gingen de oranjehemden met 4-0 fors onderuit, waardoor de ploeg nu op een teleurstellende plek tien staat.

Schier onmogelijk
De middag begon nog vrij aardig voor de bezoekers met een grote kans in de derde minuut, ware het niet dat de Friese keeper redding kon brengen. Vervolgens ging het helemaal mis bij Buunermond en stond men binnen vijf minuten met 2-0 achter. En toen Samad Faraouni na een half uur met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd werd het een schier onmogelijke opgave voor de ploeg van Eric Lippold. Arnoud Bentum had zijn ploeg nog enig perspectief kunnen bieden voor de tweede helft, maar helaas trof hij de lat.

Vervelende terugreis
Na de rust probeerde Nieuw Buinen er nog wat van te maken, maar het was Heerenveen dat via de counter ietwat geflatteerd op 4-0 kwam en zodoende de drie punten veilig stelde. Zo werd het een lange, vervelende terugreis voor de Drenten en zal er komende zondag gewonnen moeten worden van nummer laatst Hoogezand om zo uit de onderste regionen weg te komen.