Ter Apel ’96 vol overtuiging langs SVV ’04

Ter Apel '96Voor Ter Apel ’96 stond er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Om aansluiting te houden bij de grote middenmoot in de derde klasse D was een overwinning noodzakelijk. De spelers van Ter Apel leken dit te begrijpen en begonnen overtuigend aan de wedstrijd. Van meet af aan werd geprobeerd SVV ’04 onder druk te zetten. De gekozen strategie wierp haar vruchten af, met een 5-2 overwinning als resultaat.

Keurige afronding
Al vroeg in de wedstrijd kwam Ter Apel op een verdiende voorsprong. Uit een korte corner passeerde Ron Kuper drie SVV ’04-spelers en rondde keurig af voor doelman Bos: 1-0. Erg lang kon er echter niet worden genoten van deze voorsprong. Na een snelle uitval kwam de spits van SVV ’04 alleen voor doelman De Jonge. Na een korte kap werd de doelman omspeeld en werd de bal in doel gewerkt: 1-1.

Voorsprong weer weg
Na dit tegendoelpunt zette Ter Apel het aanvallende spel wel voort. Niet snel na de gelijkmaker werd dit al beloond. Het tweede doelpunt voor Ter Apel viel na een mooie aanval over links. Patrick Bults bezorgde met een puntgave voorzet de bal op het hoofd van Roy Hooiveld, hij knikte de bal in de hoek en liet doelman Bos hiermee kansloos: 2-1. Maar net als bij de 1-0 kon Ter Apel niet lang genieten van de voorsprong. Opnieuw een snelle aanval over rechts werd door SVV ’04 afgerond waardoor de stand weer op gelijke hoogte werd gebracht. Ditmaal werd de bal vanaf de zijkant teruggelegd op randje zestien en keurig tegendraads ingeschoten: 2-2. Ondanks nog enkele mogelijkheden voor beide ploegen gingen beide ploegen met deze tussenstand de rust in.

Derde voorsprong
Na de rust ging Ter Apel op dezelfde aanvallende voet verder. Echter in tegenstelling tot de eerste helft werd er nagenoeg geen kans gegund aan de Schoonebeekers. Vooral op het middenveld werd de wedstrijd gewonnen, er werd gestreden voor elke meter, met de sterk spelende Rick Eikens voorop in de strijd. Om op voorsprong te komen had Ter Apel wel een strafschop nodig. Na een snelle sprint van Garik Ghazarjan kwam hij alleen voor doelman Bos. Bos probeerde de bal te onderscheppen maar nam in zijn actie ook Ghazarjan mee. De scheidsrechter van dienst beoordeelde dit als overtreding en gaf een strafschop. Deze werd door Patrick Bults keurig ingeschoten waarmee de stand op 3-2 werd gebracht.

Beslissing
Korte tijd later kreeg Ter Apel een corner. Daan Stam probeerde deze gevaarlijk voor het doel in te draaien, maar tot ieders verbazing viel deze via de paal binnen: 4-2. Een onbewuste maar zeker knappe goal, zeker gezien de aanzienlijke lengte van de Schoonebeeker-doelman Bos. Het slotakkoord van de wedstrijd was bestemd voor invaller Dennis Stuurwold. In de blessuretijd werd wederom gescoord uit een corner, ditmaal door een kopbal van Stuurwold welke door hem met een mooie boog in het doel werd gewerkt: 5-2.