Westerwolde heeft de eerste driepunter binnen

westerwoldeIn een aantrekkelijke wedstrijd tegen Nieuw Roden behaalde Westerwolde de eerste overwinning van dit seizoen. In de rust van deze wedstrijd geloofden niet veel toeschouwers nog in de kansen van Westerwolde, maar de ploeg van Loek Swarts kwam na de pauze als herboren uit de kleedkamer en wist toch nog de zege naar zich toe trekken. Het scoreverloop was er mede debet aan dat Westerwolde met een slecht gevoel naar de thee ging. Hoewel het team andermaal op een mooie voorsprong kwam, was de ruststand 3-2 in het voordeel van de gasten uit Nieuw Roden.

Doelpuntrijk
Al in de elfde minuut opende Roy de Jongh met een fraaie treffer de score. Met een halve omhaal wist hij de keeper van Nieuw Roden voor de eerst keer in deze wedstrijd de gang naar het net te laten maken. Was dit een mooie treffer, de treffer van Bartel Geleijnse negen minuten daarna was ook van uitzonderlijke schoonheid. Een mooie combinatie over de linkerflank werd door hem met de binnenkant van de voet hard en dus onhoudbaar voor de keeper van de gasten ingeschoten. Nieuw Roden gaf de moed niet op en binnen een tijdsbestek van tien minuten kwamen zij door Matulessy (twee keer) en Drent nog vlak voor de rust aan de goede kant van de score: 2-3. Hierbij moet wel gesteld worden dat Westerwolde er verdedigend niet al te best uitzag.

0
Stijlvolle actie van aanvaller Roy de Jongh… (foto’s: Bé Eelsing)

Achterstand wegpoetsen
Ging de spelers van de ploeg uit Vlagtwedde enigszins met de hoofden naar beneden de kleedkamer in, na de rust stond het team er weer in zijn volle glorie. Onder leiding van aanvoerder Arjen Heidekamp bleef de ploeg het doel van Nieuw Roden zoeken en menig kansje werd er dan ook gecreëerd. Er moesten echter twee vrije trappen aan te pas komen om op een verdiende voorsprong te komen. Eerst wist Joan Solano vanaf de rechterkant met zijn linkervoet de te ver voor zijn doel staande keeper van Nieuw Roden te verschalken. Even later was het de beurt aan Merijn te Velde.

Overwinning vieren
Hij wist de muur van Nieuw Roden te omzeilen, waardoor de bal in de voor de keeper rechterbenedenhoek belandde. Uit alle macht probeerde Nieuw Roden de stand nog weer gelijk te trekken, maar verder dan een, al dan niet terecht, afgekeurde goal wisten zij niet te komen. In de ruim bemeten blessuretijd kwam Westerwolde nog een paar keer in goede positie om te scoren. Aan de stand veranderde niets meer en derhalve konden spelers en begeleiding van de ploeg uit Vlagtwedde de eerste overwinning van het seizoen vieren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal doet goede zaken met zege op Forward

Musselkanaal deed goede zaken met de overwinning op Forward en is van de laatste ...

Westerwolde kansloos tegen oppermachtig Sellingen

Sellingen was een maatje te groot voor Westerwolde en won de derby met ruime ...

Westerwolde verzuimt tegen Muntendam hoge score te realiseren

Westerwolde had een makkelijke middag tegen Muntendam, maar verzuimde het krachtsverschil uit te drukken ...