Gerwin Schmitz: “Musselkanaal is niet bang voor namen”

musselkanaalVoor een voetballer is er weinig prettiger dan het maken van de winnende treffer. En wanneer het dan ook nog de winnende treffer is in een wedstrijd waarin de eerste overwinning wordt binnengehaald, is het helemaal prettig van het veld stappen. Afgelopen zondag viel deze eer ten deel aan Gerwin Schmitz. In de zesde wedstrijd van het seizoen maakte de middenvelder van Musselkanaal de vurig gewenste 1-0. Zelf is Schmitz bescheiden over zijn inbreng: “Er zat aardig wat geluk bij hoor, want het was een corner die bij de tweede paal in het doel plofte.”

Spiegel
Maar voor alles en iedereen wat Musselkanaal een warm hart toedraagt was de corner van Schmitz goud waard: “We hadden het er echt aan toe. Dat we nog niet gewonnen hadden, was wat mij betreft voor een groot deel aan onszelf te wijten. Tegen Raptim speelden we met veel beleving. Iets wat de wedstrijden daarvoor niet altijd zo was.” Daarmee houdt de 20-jarige zichzelf en zijn teamgenoten een spiegel voor. Maar behalve een gebrek aan de absolute wil om te winnen schrijft Schmitz de tegenvallende reeks ook toe aan gewenning.

Voetbalvisie
Want in de zomerstop namen de groenhemden na vijf seizoenen afscheid van trainer Wilbert Arends. De nieuwe trainer, Bernd van Bolhuis, heeft volgens Schmitz een andere kijk op voetbal: “Wilbert wilde ook voetballen, maar de visie van Van Bolhuis is echt anders. Die aanpassing koste tijd, zeker wanneer je in een periode van vijf jaar gewend bent geraakt aan een bepaalde manier van spelen.” De medewerker van aannemersbedrijf Krans kan wel al een stijgende lijn ontdekken: “We komen beter is ons spel en wanneer de instelling ook optimaal is, dan blijven de punten wel komen!”

Gerwin Schmitz in duel met Valthermonder Alwin Braakman… (archief FC Kanaalstreek)

Doelpuntenmachine
Desgevraagd is Schmitz niet bang om de druk voor het behalen van resultaten voor een deel bij de aanvalslinie van de derdeklasser te leggen: “De afgelopen seizoenen hebben we eigenlijk te weinig doelpunten gemaakt om echt een rol van betekenis te kunnen spelen. Met de komst van Harm Visser denk ik dat hier verbetering in gaat komen. Harm heeft zijn eerste goals inmiddels gemaakt, dus ik ben ervan overtuigd dat het tellertje nu gaat lopen.” En dan is het wat de Musselkanaalster betreft goed mogelijk dat zijn ploeg in de bovenste regionen gaat eindigen.

Familie
“Ik denk dat wij in de top vier van deze klasse kunnen eindigen. Als we dat voor elkaar krijgen, dan is ons seizoen meer dan geslaagd.” Grote kans dat de familie Schmitz in deze opdracht een grote rol gaat spelen, want behalve Gerwin speelt ook Robin zijn wedstrijden in de hoofdmacht van ‘de groenen’. En dan is er ook nog broertje Marc: “In januari van dit jaar speelden we tijdens een oefenwedstrijd met ons drieën in het eerste elftal. Voor ons is het wel een droom om dit vaker te doen, maar doordat Marc nu in ploegendienst werkt, zal dit er de komende tijd nog niet van komen, vrees ik.”

Namen
Iets wat de centrale middenvelder niet vreest is de strijd met Kanaalstreek-genoot Ter Apel ’96 die komende zondag op het programma staan: “Roy Hooiveld is de beste man bij Ter Apel, maar in Musselkanaal worden wij niet bang van namen!” Dus zal Schmitz de wedstrijd ingaan zoals iedere andere wedstrijd, hoewel: “Het spelen van een derby blijft speciaal. Ik ken meerdere spelers van Ter Apel, dus dat geeft er ook nog een extra tintje aan. Ik heb er zin in!”

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tom Timmer: “SJS gaat met de zege aan de haal in Mussel.”

Tom Timmer verwacht een duidelijke zege voor SJS in de Kanaalstreekderby tegen Mussel.

Terug in de tijd: De liefde voor de bal gaat diep bij Frank Pilon

Frank Pilon is een liefhebber van het amateurvoetbal en ziet de toekomst van Sellingen ...

Bas Alting: “Voor mij is het seizoen ten einde”

Afgelopen weekend kwam Gieten twee keer in actie. Op zaterdag speelden de rood-witten gelijk ...