Gezien in de media: “Wessel, jij bent de beste”

MUSSELKANAAL – Het gebeurt hem nog vaak. Dat ie nieuwe mensen ontmoet, ze de hand schudt en z’n naam zegt. ‘Ben jij die voetballer Wessel Woortman?’ vraagt men dan. Ja dus. Dat is hij. Of beter: was hij. Die voetballer die alles met een bal kon. Die snel was, een prachtig linkerbeen had en het publiek op de banken kreeg met prachtige individuele acties. Die voetballer ook die het nooit écht maakte. Dat had niets met kwaliteit te maken, maar met andere zaken. Met zichzelf, maar zeker ook met de voetballerij. Want dat is – zo weet Wessel als geen ander- een jungle. Wie betaalt, bepaalt.

Uiteindelijk speelde Woortman een aantal jaren betaald voetbal bij FC Emmen om daarna vooral furore te maken bij Musselkanaal en later Nieuw Buinen. Woortman had, zo weten kenners zeker, rijk kunnen worden met het balletje aan de voet. Spijt heeft ie tot op zekere hoogte, want zelfkritiek is de inmiddels 43-jarige Woortman niet vreemd. ‘Maar ik leid nu een goed leven. Het is achteraf allemaal goed met me gekomen’, zegt hij.

WW
Wessel Woortman…

Woortman was vijftien toen hij debuteerde in de hoofdmacht van Musselkanaal. Vanaf dat moment liepen vertegenwoordigers van clubs de deur plat bij huize Woortman. Martin Koeman en Henk Nienhuis wilden hem dolgraag naar FC Groningen halen. Wessel wilde wel, zijn ‘omgeving’ zag niets in dat avontuur. Wessel in een internaat. Nee, dat moest maar niet. En dus speelde hij ‘gewoon’ tot z’n 21e voor Musselkanaal. Een stage van een week bij Werder Bremen liep ook al op niets uit. ‘Werder had net de Europa Cup gewonnen. Ze vonden me net iets te licht. Bovendien dachten ze dat ik een echte spits was.’ Ook Foppe de Haan kwam regelmatig kijken. Het werd echter FC Emmen. Met trainer Rene Notten.

Lees het volledige artikel van Vincent Muskee op de website van Groot Groningen:
http://grootgroningen.com/wessel-jij-bent-de-beste-maar-lee-payne-kostte-drie-ton/

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Henri Goeree nieuwe hoofdtrainer Titan

Henri Goeree is met ingang van het seizoen 2022-2023 de nieuwe hoofdtrainer van Titan.

WVV’ers kiezen voor SETA

SETA heeft de eerste versterkingen voor het komende seizoenen binnen. Oguzhan Altun en Mohamed ...

Amateurverenigingen kunnen gratis deelnemen aan KNVB-webinars

Amateurverenigingen kunnen gratis deelnemen aan webinars van de KNVB.