Beloften Titan en Zwartemeer halen het einde niet

TitanIn de  tweede wedstrijd van de Noordlease/HeigroCup heeft het beloftenteam van Titan zijn eerste drie punten binnen. Op bezoek bij de beloften van Zwartemeer werd na een knotsgek duel een 0-1 eindstand op het wedstrijdformulier genoteerd. De formatie van Stef Moorman en Henk Grijsen kreeg een moeilijk avondje voor de keizen. Sterker: beide ploegen wisten de negentig minuten niet vol te maken. Bij de, uiteindelijk winnende, treffer van Marco Wolters ontstond zoveel tumult dat de arbiter van dienst beide ploegen naar de kleedkamer stuurde.

Vrije ballen
In de eerste helft had Zwartemeer het betere van het spel. Titan moest achteruit en werd een aantal keren goed uitgespeeld. Dit leidde tot veel fysieke strijd van de Titanen waarbij de ploeg uit Zwartemeer veel vrije ballen kreeg op randje zestien. De vrije ballen werden slecht ingeschoten door de mannen uit Klazienaveen. Vaak ging de bal in de muur, naast het doel of over het doel. Dit was deels de verdienste van de goed keepende Tom Smidt, die vaak de muur goed georganiseerd had staan. Ook bij gevaarlijke voorzetten zat Smidt er goed bij met de vuisten.

Rode kaart
Na een half uur spelen kreeg Dennis Faber rood door een harde sliding schuin van achteren. Mede door de reactie van de Zwartemeerse ploeg besloot de leidsman een rode kaart te geven. Met tien man gingen de Titanen compact verdedigen en loeren op de counter. Titan kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Dennis Katoen maakte bijna de 0-1 met een goed bekeken lob van afstand, maar de ver voor zijn doel spelende keeper van Zwartemeer zag de bal net over gaan. In de rust van de wedstrijd werd er na overleg tussen beide ploegen en de scheidsrechter besloten dat de Titanen weer met elf man mochten gaan spelen. Met als voorwaarde dat de ploeg uit de Weerdingermond minder hard ging spelen. 

Discutabele goal
Titan begon in de tweede helft sterk. Dit kwam mede doordat het weer met elf man stond. Zwartemeer kwam er amper nog door en Titan werd gevaarlijker. Na een uur spelen verliet de sterk spelende Jeffrey Suelmann het veld voor Kevin Helder. Veel heeft Helder niet kunnen genieten van zijn invalbeurt. Dit doordat de wedstrijd vijf minuten later afgelopen was. Na een goede steekpass van Harm Jan Moesker over de verdediging van Zwartemeer werd er gescoord door spits Marco Wolters. Hij omspeelde de keeper knap en schoot met links de bal in het netje: 0-1. Heel Zwartemeer ging vervolgens in protest tegen de goal. 

Staking na protest
Dit kwam doordat de steekpass op Wolters een luchtje van buitenspel had. De grensrechter van Zwartemeer vlagde, maar het signaal werd niet overgenomen door de leidsman. De ploeg van Zwartemeer was woedend op de scheidsrechter. De scheidsrechter zou zijn beledigd en uitgescholden door een speler van Zwartemeer en hij besloot deze met rood eraf te sturen en uiteindelijk de wedstrijd zelfs definitief af te fluiten. Beide ploegen hadden graag door gewild maar dit was geen optie voor de leidsman. Als eindstand is 0-1 voor Titan op papier gezet, omdat dit de stand was op het moment van staken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde slaat Pekelder Boys van zich af

Westerwolde is in de wedstrijd tegen Pekelder Boys niet gestraft voor het missen van ...

Onthutsend Valthermond onderuit bij Helpman

“Wij hebben dit seizoen nog nooit op kunstgras verloren”, sprak Valthermond-voorzitter Henk Smid voor ...

Kleine zege Gasselternijveen op JVV

Gasselternijveen is het seizoen goed begonnen. In de uitwedstrijd bij JVV, dat na enkele ...