Gasselternijveen wint van Sellingen en pikt weer aan

S-GNa een teleurstellend en onnodig verlies afgelopen week tegen BNC, stond de wedstrijd tegen Sellingen op het programma. Een tegenstander waartegen nog wat recht te zetten was. Winst voor Nieveen betekende meedoen bovenin, verlies zou dan lijken op afhaken. Aangezien Peter de Geus niet aanwezig was wegens vakantie en er nog aantal jongens met blessures kampten, moest trainer Deuring de opstelling weer wat aanpassen. Maikel Pieterman en Guus Buiter mochten de basiself versterken op links- en rechtsback en deden dit zeker niet onverdienstelijk.

Keeperswerk Bies
De eerste helft ging behoorlijk gelijk op, maar leek Sellingen toch wat sterker en feller. Toch kwamen beide partijen niet tot scoren. Aan Sellingen kant lag dat voornamelijk door het spectaculaire keepwerk van Rolf Bies. Aan Nieveen kant lag dat voornamelijk aan zichzelf. Er werd thee gedronken met een ruststand van 0-0.

Klutsgoal
Na de rust zag het spelbeeld er redelijk hetzelfde uit als in de eerste helft, maar had Nieveen haar focus en felheid weer terug gevonden. Dit resulteerde ook in betere kansen en zelfs in een doelpunt voor Andi Polloshka rond een uur spelen. Een voorzet van Kees van Klaveren belandde bij de kleine Michael van Gilsbeek bij de tweede paal. Laatstgenoemde kopte de bal richting doel, maar wist de bal niet achter de doelman te krijgen. In de kluts was het Polloshka die de bal wel wist in te knikken: 0-1.

Trekker overhalen
Daarna was het aan Sellingen om de druk op te voeren. De verdediging van Nieveen wist hier goed mee om te gaan en bleef overeind. De trekker werd pas overgehaald in de slotfase. Michael van Gilsbeek en Thomas Verschoor stoomden vanaf het middenveld samen door richting de keeper van Sellingen. De laatste man en de keeper waren nog de enige obstakels. Van Gilsbeek wist Verschoor alleen voor een leeg doel te zetten. Voor Verschoor was het toen nog een koud kunstje om de bal binnen te schieten: 0-2. Nieveen staat door de overwinning op de zesde plek op de ranglijst. Sellingen moet door de nederlaag even plaatsnemen in de wachtkamer, op de achtste plaats.