SJS speelt gelijk tegen Fit Boys

SJSTegen Fit Boys uit Beilen haalde SJS afgelopen zaterdag het tweede punt van het seizoen binnen. In een wisselvallige wedstrijd hadden de gasten veel mogelijkheden om in de eerste helft de overwinning veilig te stellen. Naarmate de tweede helft vorderde maakte SJS hier meer aanspraak op. Al met al resulteerde het duel in een 1 – 1 gelijkspel.

Gelijkopgaande strijd
Het was aftasten troef in het begin van de wedstrijd. Beide ploegen bestreden elkaar op een felle manier en gaven elkaar op deze manier weinig speelruimte. Na het eerste kwartier wist één van de ervaren toeschouwers te melden dat de ploeg die zou scoren, de drie punten zou pakken. Hoewel hij op dat moment gelijk had gezien het wedstrijdbeeld, bleek dit een voorbarige conclusie. Het was een gelijk opgaande strijd, met het belangrijke verschil dat Fit Boys een aantal grote kansen creëerde. SJS mocht doelman Marthyn van der Zande erg dankbaar zijn voor zijn reddingen. Confrontaties met Ruud Seubring, Jos Gerding en Dirk Jan Smelt werden telkens in het voordeel van de SJS – goalie beslecht. SJS kon hier, ondanks een aantal mooie combinaties, geen grote kansen tegenover zetten. Fit Boys had het duel dus al kunnen beslissen, maar ging zonder (tegen)doelpunten de kleedkamer in.

Bryan Boels (5) heeft trefzeker uitgehaald… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Terechte uitslag
In de tweede helft was het begin voor SJS. Al snel was Johan van Klinken dichtbij, maar zijn schot werd gekraakt door doelman Oosting. Toch was het de groen – witte formatie dat verdiend op voorsprong zou komen. Na een scrimmage voor de goal en een redding van Van Der Zande was de rebound een prooi voor Julian Boom. De thuisploeg gooide schroom van zich af en zal zich naderhand hebben afgevraagd hoe de wedstrijd was verlopen wanneer dit al in een eerder stadium was gebeurd. Logischerwijs kreeg SJS kansen en kwam het – op dat moment – terecht op gelijke hoogte. Johan van Klinken schoot een vrije bal nipt langs de paal, waarna twee invallers een groot aandeel hadden in de gelijkmaker. Tom Timmer ging de combinatie aan met Van Klinken en snelde richting de achterlijn. Zijn voorzet bereikte Bryan Boels, die koel afwerkte. Beide ploegen kregen nog een grote kans. Matthijs Bonnen(Fit Boys) schoot geheel vrijstaand hoog over, terwijl Kay Rijkens de paal raakte, waarna Frank Venema de rebound eveneens over de lat schoot. Gemengde gevoelens alom bij beide ploegen, maar een terechte uitslag.