Sterk Mussel ruim langs Twedo

Mussel.jpgSV Mussel  heeft de 10-1 overwinning op Erica’86 van vorige week een goed vervolg gegeven. Met goed voetbal werd Twedo, op sportpark Veenoord, met 1-4 aan de kant gezet. Bij Mussel ontbraken de geblesseerde Jan Voshart en de geschorste Rick Breedveld. Daar tegenover stond de terugkeer van Nico Blok die van een blessure is hersteld.

Buitenkant paal
De eerste kans viel te noteren voor SV Mussel. Na een misverstand tussen de verdediging en de keeper kon Lars Hemmes bijna profiteren. Ook Nick Uil was in de eerste minuten al gevaarlijk. Zijn schot ging naast nadat Lars Hemmes de bal na een één-twee goed voor het rechterbeen van Nick neerlegde. Even later werd ook Twedo voor het eerst gevaarlijk. Vanuit een corner die niet goed weggewerkt kon worden werd het gevaarlijk in de 16, al leverde dit niet een schietkans op voor de gastheren. Wel kreeg Nick Uil namens Mussel even later een schietkans. De bal werd achterin bij Twedo teruggespeeld naar de keeper en Lars Hemmes jaagde door op de sluitpost. Deze trapte daardoor gehaast de bal naar voren, in de voeten van Nick Uil. Na een korte dribbel besloot Nick uit te halen van een meter of 20. Zijn inzet raakte de buitenkant van de paal. Na 20 minuten kreeg de SV een tweetal corners, die beide zeer gevaarlijk waren.

Diagonaal raak
Mussel had deze fase veel balbezit en de roodhemden konden elkaar goed vinden. Dit in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden waarin het rondspelen vrij stroef ging. Nick Uil kreeg na wat rondspelen de bal aan de linkerkant en slingerde de bal voor de goal. Lars Hemmes had wat moois in gedachten door de bal in 1x met een halve omhaal op de pantoffel te nemen. Dit was een 8 voor de gedachte, de uitvoering scoorde niet hoger dan een 3. Wim Wubs wist 2 minuten later wel het net te vinden. Keeper Patrieck Poker had een lange uittrap in huis. Lars Hemmes liet de bal lopen voor Wim Wubs, die op de goal af kon gaan. Vanaf de rechterkant schoot Wim knap raak diagonaal in de linkerhoek, 0-1. Na 35 minuten had Twedo een grote kans op de gelijkmaker. Na een overtreding van de SV op het middenveld stond Mussel nog niet goed. Twedo maakte hier dankbaar gebruik van door de bal snel te nemen. Na een vrije doorgang aan de rechterkant werd de bal ingeschoten. Patrieck Poker pareerde deze inzet met de voeten.

Afgemeten voorzet
Vlak daarna had Mussel de kans om de score te verdubbelen. Na wederom een gevaarlijke corner van Erwin Wijnholds kopte de boomlange Lars Hemmes bij de 2e paal van dichtbij op de goal. De keeper bracht redding op de doellijn. Amper een minuut later had Lars weer een mogelijkheid met zijn hoofd. Mark Mulder gaf een afgemeten voorzet op Lars, die in de sandwich kwam tussen 2 verdedigers. Hierdoor miste zijn inzet kracht en snelheid om daadwerkelijk gevaarlijk te worden. Vlak voor rust speelde Wim Wubs knap zijn man uit ter hoogte van de middenlijn. Wim gaf de bal mee aan de opkomende Erwin Wijnholds. Voordat er een goede kans uit voort kwam verdedigde Twedo uitstekend. Een minuut later was Twedo minder succesvol met uitverdedigen. Len Groenewold kreeg de bal zomaar voor de voeten geschoven. Hij haalde vervolgens uit, maar zijn poging werd een afzwaaier.

Rand zestien
De eerste helft begon niet goed aan de kant van de SV. Na een paar minuten kon Twedo de gelijkmaker binnenschieten. De aanvaller van de blauw-witten was na zwak verdedigen van Nico Blok en met name Arjan Raveling beide verdedigers te slim af en schoof de bal onder Patrieck Poker door, 1-1. Lang kon Twedo deze gelijke stand niet vast houden. In de 54e minuut mocht Erwin Wijnholds weer een gevaarlijke corner nemen. Erwin vond Wim Wubs op randje 16 die de bal met de borst controleerde en vervolgens in 1x achter de keeper schoot, 1-2.

Fair duel
Mussel bleef doordrukken en werd wederom gevaarlijk uit 2 corners van Erwin Wijnholds. Uit de eerste corner kon Nick Uil zijn hoofd er net niet tegen aan krijgen, en uit de tweede corner was Lars Hemmes dichtbij zijn tiende goal van het seizoen. Op een meter of 3 van de goal kreeg Lars de bal net niet onder controle om deze binnen te schuiven. Toch liet de 1-3 niet lang op zich wachten. Roy Breedveld veroverde de bal in een hard maar fair duel. Lars Hemmes ontving de bal, speelde door op Len Groenewold die op zijn beurt Nick Uil diep stuurde. De grensrechter zag hier buitenspel in, maar de scheidsrechter wou hier niets van weten. Nick snelde naar de goal toe en schoot prima raak in de korte hoek. Deze goal was toch wel een beloning voor Nick die een uitstekende wedstrijd speelde.

Net naast
Na de 1-3 werd de SV wat teruggedrongen op eigen helft. Twedo kwam iets beter in de werdstrijd en werd ook wat gevaarlijker. Eerst was het Rolf Smidt met balverlies aan de linkerkant. De aanvaller van Twedo gaf de bal voor op de vrijstaande spits. Zijn vizier stond niet op scherp en kopte naast. Na 65 minuten gaf Mark Mulder de bal voor in de 16 meter. Invaller Richard Wubs pikte de afgeslagen bal op en schoot vanuit de 2e lijn net naast.

Dubbele wissel
Twedo bleef er in geloven en voerde de druk weer wat op. De linkeraanvaller van de gastheren kwam door op links, passeerde Nick Uil en Nico Blok, en gaf de bal voor. Deze zeilde maar net over bij de tweede paal. Een paar minutel later werd het weer gevaarlijk voor de goal van de SV. Na een prima steekbal was het Nick Uil die goed meeverdedigde en zo de spits van scoren afhield. Wel bleef de bal liggen en Nico ‘beton’ Blok vloog er hard in om de bal op te pakken. De scheidsrechter gaf hiervoor een vrije bal aan Twedo, en een gele kaart voor Blok. De vrije bal werd hard naast geschoten. Vier minuten later kreeg Twedo de volgende kans. Via een aanval over rechts werd de bal voorgeven op de spits. Deze kon de bal aannemen in de 16 om vervolgens over te schieten. Trainer Tseard greep in en kwam met een dubbele wissel. Robert Boels kwam binnen de lijnen voor Rolf Smidt en Roy Breedveld werd vervangen voor Patrick Drenth.

Keeper alert
Na deze wissel was het meteen Drenth die zich liet zien. Patrick had een goede actie in huis. Hij bewaarde het overzicht en gaf de bal mee aan Nick Uil, die de bal op de goal schoot. Helaas voor Nick was de keeper alert. In de 79e minuut kreeg Wim Wubs de mogelijkheid om zijn hatrick compleet te maken. Lars Hemmes werd ingespeeld op het middenveld. Lars stuurde de opkomende back Erwin Wijnholds diep. Erwin dreef de bal op en gaf vervolgens voor op Wim Wubs. Wim kopte de bal over de goal. Ietswat later passeerde Patrick Drenth 2 man aan de linkerkant en gaf de bal voor op Lars die de bal niet onder controle kreeg.

Tweede geel
Zes minuten voor het einde kreeg Twedo dé mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Na een lange bal over rechts werd de bal voorgegeven. In de kluts bleef de bal in de 16 liggen. Dit zorgde voor paniek achterin bij de SV. Arjan Raveling wist uiteindelijk de bal weg te roeien. Twedo pikte de bal weer op en nam het doel van de SV onder vuur. De bal zeilde maar net voorlangs. In de 86e minuut kwam Twedo met 10 man te staan. Na eerst een gele kaart te hebben gekregen voor gebaren kon de speler van Twedo zich niet beheersen en trapte na. Dit leverde in dezelfde minuut zijn tweede gele kaart op en kon douchen. In de resterende minuten maakte Mussel er 1-4 van. Wim Wubs, die ook een uitstekende wedstrijd speelde gaf een scherpe voorzet bij de cornervlag. Deze was uitstekend op maat zodat Richard Wubs deze alleen nog maar binnen hoefde te lopen en zo de eindstand op 1-4 bepaalde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan zonder moeite langs Zwartemeerse Boys

Zonder dat het ook maar enige moeite kostte, heeft Titan haar wedstrijd tegen hekkensluiter ...

Veerkrachtig HOC boekt knappe zege op Gieten

HOC stond vorig seizoen op de drempel van de derde klasse, maar moest haar ...

Buinerveen bindt ook De Treffer ’16 aan de zegekar

Buinerveen versloeg in eigen huis De Treffer '16 en lijkt op weg naar het ...