Valthermond kent uitstekende middag

logo_valthermond

Valthermond deed uitstekende zaken door in eigen huis Amicitia VMC met 3-2 te verslaan. Hierdoor komen de Mondkers in puntenaantal gelijk met de Stadjers en nemen ze een keurige gedeelde derde positie op de ranglijst in. Na afloop kon men spreken van een verdiende overwinning voor de equipe van Harris Huizingh die, nu een kwart van de competitie er op zit, tevreden kan zijn met datgene wat er zondags geboden wordt.

Over het hoofd
Valthermond begon goed aan het duel. Het combineerde makkelijker dan de bezoekers en het eerste gevaar kwam uit een vrije trap van Lars Baas. De linkspoot schoot rakelings over. Uit het niets kwamen de bezoekers op voorsprong. Theo Gennissen, de aanvoerder speelde niet de meest gelukkige wedstrijd uit zijn imposante carrière, zag Ronald Stroobach over het hoofd en die bood zijn kompaan Rodney Elzer een niet te missen kans.

Valthermond mocht drie keer juichen tegen Amicitia… (foto’s: Bennie Schlimbach)

Treffer Buurman
Ondanks deze tegenslag bleef Valthermond de beter voetballende ploeg. Onder aanvoering van de jongelingen Demy te Velde en Jesper de Graaf werd de aanval gezocht. Te Velde zag zijn schot gestopt door doelman Patrick Schoonbergen, maar de gelijkmaker kon niet uitblijven. De Graaf leverde weer eens een puntgave voorzet af en Gydo Buurman schoof heel beheerst binnen. Nadat Te Velde een kopkans verloren zag gaan tekende de aanvallende middenvelder wel voor de tweede treffer. Kappen en draaiend wurmde hij zich door het vijandelijke strafschopgebied om Schoonbergen ten slotte kansloos te laten. Waar iedereen dacht dat Valthermond met een voorsprong zou gaan rusten gooide opnieuw balverlies van Gennissen roet in het eten. Rodney Elzer profiteerde en de linkerspits vond Lex van Dalfsen die vanaf ranje zestien binnen schoot.

Verzuimen te scoren
Na de thee waren de eerste mogelijkheden voor de gasten. Wesly Elzer schoot uit een hoekschop naast en Erwin Timmer, de Mondker goalie, was er als de kippen bij om Rodney Elzer van zijn tweede treffer af te houden. Voor de thuisploeg vond Lars Baas rechterspits Gydo Buurman, maar diens aanname liet te wensen over zodat de kans verloren ging. De voorsprong kwam er echter wel. Te Velde was dit keer de aangever waarna Jesper de Graaf zijn kopbal via Amicitiaan Gerwin Meijerink binnen zag vallen.  Hierna verzuimden Alwin Braakman en Edwin Drenth om de score verder uit te breiden. Maar, als gezegd: een volledig terechte overwinning.

- Banner Valthermond

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC wint streekderby van Weerdinge met ruime cijfers

HOC boekte een ruime overwinning op Weerdinge en blijft zo bovenin meedraaien in de ...

Onstwedder Boys verliest van effectiever HS ’88

Onstwedder Boys had voldoende kansen op een resultaat tegen HS '88, maar de ploeg ...