Gieten eenvoudig langs Protos

v.v. GietenNa de overtuigende 8-1 overwinning van vorige week op Twedo, had Gieten afgelopen zondag ook geen moeite met laagvlieger Protos. Op bezoek in Steenwijksmoer wonnen de rood-witten simpel met 0-3 en wederom was het gevreesde duo Lutjes en Buurke trefzeker. De promovendus staat nu op een knappe tweede plaats, met drie punten achterstand op koploper Raptim.

Goede één-twee
De ploeg van Jouke Jan Meertens opende sterk, gaf Protos geen ruimte om te voetballen en na wat kleine kansjes was het na 10 minuten al raak. Een goede één-twee tussen Geir Lutjes en Jeroen Buurke werd door Buurke knap afgerond: 0-1. Protos kroop vervolgens wat meer uit haar schulp, maar had moeite om keeper Jeffrey Tappel te verslaan. Ook de gasten kwamen niet tot scoren en zodoende bleef de stand ongewijzigd tot aan de rust.

Betrouwbare sluitpost
Ook na de rust toonde Tappel zich een betrouwbare sluitpost en wist hij Protos een aantal keren van het scoren af te houden. Na ongeveer een uur spelen kwam Gieten wat onder de druk vandaan en was het ook gelijk raak. Ditmaal was het Geir Lutjes die de 2-0 binnen schoot na een counter. De thuisploeg zette hierna wel wat aan, maar erg verontrustend voor Gieten was dit niet en nadat Buurke in de 88e minuut de 3-0 scoorde was de buit definitief binnen.