Musselkanaal laat Ter Apel ’96 kansloos

ta-mskTer Apel ’96 en Musselkanaal speelden afgelopen weekend de zoveelste Kanaalstreek-derby in de derde klasse D. Na een overtuigende 5-2 overwinning op SVV ’04 een week eerder kon FC Ter Apel ’96 met vertrouwen toewerken naar de derby tegen Musselkanaal. Ook de groenhemden wonnen hun wedstrijd voorafgaand aan de derby. Inzet van de wedstrijd was aansluiting bij de middenmoot. De bezoekers slaagden uiteindelijk in deze opzet middels een 0-3 overwinning.

Sterk begin Ter Apel
Net als een week eerder begon Ter Apel goed aan de wedstrijd. De tegenstander werd onder druk gezet en er werd al vroeg in de wedstrijd enkele kansen gecreëerd. De grootste kans was voor aanvoerder Roy Hooiveld. Zijn schot werd er echter goed gekeerd door doelman Scholte Aalbes van Musselkanaal. Na ongeveer een kwartier spelen kwam Musselkanaal onder de druk vandaan en stichtte het zelf ook gevaar. De wedstrijd ging vanaf dit moment gelijk op. De eerste goede kans voor Musselkanaal was ook direct raak. De spits van Musselkanaal, Visser, kreeg de bal ingespeeld en schoot de bal alleen voor doelman De Jonge raak in het doel: 0-1. Ook na het doelpunt bleef de wedstrijd gelijk op gaan. Ter Apel werd nog enkele keren gevaarlijk middels een aantal afstandsschoten van Bults en een kans voor spits Jordy Veninga. De spits schoof de bal echter net langs de verkeerde kant van de paal.

Vroegtijdige beslissing
Musselkanaal kreeg een levensgrote kans op hun tweede doelpunt. De snelle linksbuiten Mark Bos kon samen met Van der Sluis op het doel van Ter Apel af gaan, maar de breedtepass kon echter worden onderschept door de Ter Apeler doelman De Jonge. Enkele minuten voor rust werd de wedstrijd, achteraf gezien, vroegtijdig beslist. Een lange bal van Musselkanaal werd door Albert-Jan van Oosten verkeerd ingeschat, waardoor Van der Sluis de bal kon oppikken. Deze speelde de bal breed op Berends welke zijn directe tegenstander en de doelman omspeelde en de bal in het lege doel kon werken: 0-2.

Tandeloos Ter Apel
Vlak na de rust kreeg Ter Apel nog een kans toen de jonge, maar goed leidende scheidsrechter Van Dalen een vrije bal gaf op ongeveer twintig meter van het Musselkanaalster doel. De vrije bal werd hard, maar onnauwkeurig genoeg ingeschoten door Patrick Bults, waardoor de bal naast het doel belandde. Dit was vrijwel het enige gevaar dat door Ter Apel in de tweede helft werd gecreëerd. Musselkanaal kreeg via Gerwin Schmitz en Van der Sluis nog tweemaal een grote kans op een doelpunt. Schmitz kon een alleen op het doel van Ter Apel afgaan, maar ditmaal lukt het niet de doelman te passeren. Van der Sluis kreeg een mogelijkheid na een voorzet van Bos, zijn schot in de korte hoek kon door De Jonge worden gepareerd. 

Laatste wapenfeit
Het laatste wapenfeit van de wedstrijd vond een kwartier voor het einde van de wedstrijd plaats. Musselkanaal kreeg een vrije bal welke hoog het doelgebied werd ingebracht. De Jonge wist de bal weg te stompen, maar de bal kwam op ongeveer twintig meter van het doel voor de voeten van Mark Bos. Deze twijfelde niet en volleyde de bal hard in het doel: 0-3. Na dit derde doelpunt geloofden beide ploegen het wel en gebeurde er niets meer voor beide doelen.

banner ta-msk

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wildervank beloont opmars met periodetitel

Wildervank wist beslag te leggen op een periodetitel dankzij een 1-4 overwinning op Fit ...

Borger lijdt beschamende nederlaag in derby tegen SJS

Borger leed een pijnlijke nederlaag tegen SJS en moet de nacompetitie in. SJS kan ...

Broodnodige punten voor Mussel

Om uitzicht te houden op de nacompetitie, moest SV Mussel thuis winnen van Erica’86. ...