SPW komt er niet aan te pas tegen PJC

SPWAfgelopen weekend werd in 5E naast de topper tussen WEO en Bareveld ook de wedstrijd tussen de subtoppers PJC en SPW gespeeld. Bij winst kon SPW de koppositie overnemen, mits WEO zou verliezen. Voor PJC zou winst een plek in de top van de competitie betekenen. Het werd uiteindelijk het laatste, waardoor de strijd om de eerste periode erg spannend blijft. 

Kansen aan beide kanten
Vanaf minuut één was het duidelijk dat de thuisspelende ploeg het beste van het spel had. De bal ging gemakkelijk rond bij de Pekelders. Dit resulteerde echter niet tot grote kansen, op een schot van routinier Buurmeijer na. SPW speelde compact en probeerde via snelle counters het doel van PJC onder vuur te nemen. Ook de gasten kregen kansen, maar het ging mis in de afwerking óf de eindpass kwam niet aan. In de 35e minuut kwam PJC op voorsprong. Een verkeerde terugspeelbal werd opgepikt door Harold Hut, die hem vervolgens langs keeper Zemering schoot. Via Meijer en Poelman kreeg SPW nog twee kansen, maar hun schoten misten beide de goede richting. 

Eentonig spelbeeld
In de tweede helft was het wederom de club uit Nieuwe Pekela die voetballend het beste van het spel had. Uit de kluts werd in de vijftigste minuut de 2-0 gescoord door Willem Bunk. Hierna werd SPW enigszins overklast. PJC bleef goed voetballen en kansen creëren, maar doordat de SPW verdediging goed speelde en de PJC aanvallers niet altijd even doelgericht waren bleef een nieuw doelpunt voor de thuisploeg uit. SPW kwam maar sporadisch in de buurt van het PJC doel, maar wist in de negentigste minuut toch tot scoren te komen: Poelman schoot in de korte hoek raak. Deze late aansluitingstreffer was slechts voor de statistieken, want de 2-1 overwinning ging naar PJC.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde krijgt het niet cadeau

In de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse E stond er voor ...

Bareveld verliest op bezoek bij MOVV

Bareveld verloor opnieuw, ditmaal van MOVV en is inmiddels in de gevarenzone beland.