Westerwolde krijgt lucht door intikkers Merijn te Velde

westerwoldeVier keer scoren in één wedstrijd is niet veel voetballers gegeven. Voor Merijn te Velde was het afgelopen zondag zo ver, in de wedstrijd tegen Engelbert. Maar wanneer we de kleine aanvaller van Westerwolde vragen naar zijn kwartet doelpunten is hij niet eens dolenthousiast: “Namens Veelerveen maakte ik er ook al eens vier in één wedstrijd. Overigens waren drie van de vier goals van afgelopen zondag intikkers.” Te Velde blijkt meer oog te hebben voor het grote geheel, ontdekken we wanneer we doorvragen.

Doorgroeien
“De winst was het belangrijkste, afgelopen zondag.” Want zo’n overtuigende manier had Westerwolde nog niet gewonnen in de huidige jaargang. Te Velde hierover: “We zijn nieuw in de vierde klasse, dus dan is het belangrijk om je zo snel mogelijk veilig te spelen. Onze start was wat stroef, maar nu hebben we de weg naar boven gevonden.” En wat Te Velde wordt de doelstelling op korte termijn bijgesteld van handhaven naar uitgroeien tot een stabiele subtopper. 

MtV
Merijn te Velde terug in het rood-wit van Westerwolde…

Randvoorwaarden
Hierbij zal het volgens Te Velde niet liggen aan de randvoorwaarden binnen de club: “In de vijf jaren dat ik hier niet heb gespeeld is de club echt met sprongen vooruit gegaan! We zijn ambitieuzer geworden én er is vreselijk veel werk verzet op het sportpark.” Tot slot geeft de 29-jarige aanvaller aan dat ook het aantal activiteiten dat wordt georganiseerd een veelvoud is van het aantal in achterliggende jaren. Ongetwijfeld waren deze omstandigheden van invloed op de keuzen van Te Velde om terug te keren bij de roodhemden.

Cirkel is rond
“Ik was eigenlijk van plan om te stoppen met voetballen omdat het lastig te combineren was met mijn werk als Algemeen Militair Verpleegkundige bij de Landmacht. Later bleek dat ik toch beschikbaar zou zijn op de zondag.” En dus was de keuze voor de in Vlagtwedde woonachtige Te Velde simpel. “Ik wilde dolgraag afsluiten bij de club waar ik ben begonnen met voetbal. Dat gaat me nu dus lukken.” En het lijkt erop dat de speersnelle aanvaller dat in stijl gaat doen, want na zeven wedstrijd staan er al acht streepjes achter zijn naam.

Persoonlijk record
Op de vraag of hij gaat voor het verbeteren van zijn persoonlijke record (18 goals namens Veelerveen, red.) antwoord Te Velde op dezelfde manier als eerder in het gesprek, toen we hem naar zijn kwartet tegen Engelbert vroegen: “Het is geen doel op zich om zoveel mogelijk treffers te maken. Als ik de volgende wedstrijd vier keer de aangever ben, is dat ook prima.” Als aangever fungeren zou dan moeten in de bekerwedstrijd tegen derdeklasser VAKO uit Vries: “Ik ken VAKO niet. Het enige dat ik weet is dat ze momenteel op een derde plaats staan in hun klasse.” 

Heerlijke maandag
Over het vooruitblikken én het belang van boekervoetbal heeft Te Velde overigens een duidelijke mening: “Bekervoetbal is lastig in te schatten en het klasseverschil maakt dat er altijd ruimte voor verrassingen is. Maar bekervoetbal geeft de trainer ook de kans om jongens met pijntjes rust te geven en andere spelers aan het werk te zetten. De competitie is namelijk het belangrijkst.” Wat Te Velde betreft komt hij zelf wel in actie. Uiteraard met als doel het maken van één of meerdere goals: “Laten we eerlijk zijn. Vier keer scoren zorgt wel gewoon voor een geweldig gevoel én een heerlijke maandag!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Bas Alting: “Voor mij is het seizoen ten einde”

Bas Alting liep een gebroken been op en daardoor is zijn seizoen vroegtijdig ten ...

Nieuwkomer Sander Marissen (TEVV): “Ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden!”

Met drie doelpunten tijdens de voorbereiding heeft Sander Marissen van zich doen spreken bij zijn nieuwe ...

Sten Vos snakt naar de tweede klasse

Ondanks dat Sten Vos diabeet is, is hij dagelijks met sport bezig. Want naast ...