Musselkanaal overlopen door vierdeklasser HFC ’15

musselkanaalNa negentig minuten bekervoetbal was de conclusie dat het verschil tussen een ploeg die meedraait in de top van de vierde klasse en een niet scherpe derdeklasser best groot is. Maar dan wel in het voordeel van de vierdeklasser. Musselkanaal, dat een aantal aanvallende krachten buiten de basisopstelling liet, moest in de beginfase van de wedstrijd in korte tijd twee goals incasseren. Het omdraaien van deze achterstand was op geen enkel moment in de wedstrijd aan de orde. Het uit Hoogkerk afkomstige HFC ’15 trok volledig terecht aan het langste eind: 3-5.

Trefzeker kwartier
Uiteraard zullen de spelers van Musselkanaal na deze wedstrijd uitspreken dat het belang van de competitie groter is, maar daarmee zou de prestatie van de bezoekers tekort worden gedaan. Aan de hand van de sterk spelende Johan Honebeek werd de defensie van de groenhemden keer op keer in verlegenheid gebracht. Al in de eerste minuten leverde slordig opbouwen een grote kans, maar doelman Scholte Aalbes kon toen nog ingrijpen. Rond de tiende minuut moest de goalie echter twee keer capituleren: eerst na negen minuten spelen, toen een gelost schot in de rebound door Joran Tel kon worden ingeschoten en drie minuten later vanaf de stip. Jordie Teuben zag zijn ingreep bestraft worden met een penalty, die door Wouter van Dijken werd benut: 0-2.

Wouter van Dijken gaat vanaf elf meter raak schieten...
Wouter van Dijken gaat vanaf elf meter raak schieten…

Aansluitingstreffer
Dat zou het teken moeten zijn voor de mannen van Bernd van Bolhuis om het tempo op te voeren, maar dit lukte niet. In de opbouw ging het vaak al vroegtijdig mis, waarbij vooral Ruben Manning een ongelukkige indruk maakte. Manning was zijn ploeg op slag van rust echter nog wel van dienst, toen een valpartij van de back werd beloond met een strafschop. De ‘elfmeter’ werd door Rick Berends feilloos benut. Omdat Harm Visser en Kevin Oosting ook al kansen hadden gekregen (Oosting raakte de lat, Visser schoot over), hielden de gastheren uitzicht op een resultaat.

Nieuw elan
Met het inbrengen van buitenspelers Ferdinand van der Sluis en Mark Bos hoopten de groenhemden op het creëren van een overwicht. Dit pakte echter anders uit, want ook na de thee misten de spelers van Musselkanaal de absolute wil én bezieling om de achterstand weg te poetsen. HFC ’15 verkeerde daarbij in de luxe positie om naar hartenlust te counteren. Na een uur spelen leverde dit de derde treffer op. Opnieuw bood Scholte Aalbes een aanvaller een tweede kans en wederom werd deze benut: Johan Honebeek was de maker. Halverwege de tweede helft betekende een treffer van invaller Van der Sluis dat de marge andermaal verkleind werd. Uit de vrije trap die toegekend was na een lichte overtreding op de snelle Van der Sluis wist deze zelf de bal het laatste zetje te geven.

Drukte voor de goal van HFC 15...
Drukte voor de goal van HFC 15…

Definitieve beslissing
Waar een offensief werd verwacht, bleef Musselkanaal slordig spelen, waardoor de bezoekers regelmatig de kans kregen om er via snelle uitvallen uit te komen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd leverde een bevlieging van Honebeek de Hoogkerkers een vierde treffer op: van grote afstand schoot de aanvoerder prachtig raak. In het restant van de wedstrijd kreeg Rick Berends nog een kopkans, scoorde HFC ’15 een vijfde treffer om nog maar eens aan te tonen hoe effectief het met de kansen omging tegen het defensief teleurstellende Musselkanaal en bepaalde Gerwin Schmitz met een mooi schot de eindstand op 3-5. Musselkanaal kan zich op de competitie gaan richten.