Sneu bekerverlies voor dapper Westerwolde

westerwoldeDoor een buitenspeldoelpunt vlak voor het einde van de wedstrijd, leed Westerwolde vanmiddag een sneue nederlaag in het bekertoernooi tegen VAKO uit Vries. Na de wedstrijd werd de kater nog groter, toen de scheidsrechter zijn excuus aanbood aan de assistent-scheidsrechter van Westerwolde, die dus blijkbaar terecht voor buitenspel had gevlagd. VAKO ging echter met een 3-2 overwinning terug naar Vries en gaat dus een ronde verder in het toernooi om de KNVB-beker.

Zwak begin
In de eerste helft was VAKO de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Egbert Darwinkel kwam dan ook vrij vlot op voorsprong. In de vijfde (vrije trap) en zeventiende minuut legde VAKO de bal op een vrij simpele manier achter keeper Hebers. Westerwolde ging echter niet bij de pakken neerzitten en probeerde met fris, aanvallend spel hier iets tegenover te zetten. Binnen een minuut na de tweede treffer van VAKO was het dan ook al raak. De prima spelende Kevin van der Laan scoorde op beheerste wijze.

In balans
Na zwak verdedigen van de kant van VAKO wist Merijn te Velde zijn goal mee te pikken en de stand weer gelijk te trekken. Ook VAKO kreeg nog legio kansen, maar door goed keeperswerk van Henk Hebers en door onnauwkeurigheid in de afronding scoorden ook zij niet meer. Voor Westerwolde had Bartel Geleijnse nog een mooie kans. Een ingestudeerde indirecte vrije trap schoof hij net langs de verkeerde kant van paal. Met een 2-2  stand gingen beide partijen dan ook naar de kleedkamer.

Buitenspelgoal
In de tweede helft kreeg het publiek een mooie, open wedstrijd voorgeschoteld. Kansen kwamen er aan beide kanten, maar werden aan beide kanten ook, soms op miraculeuze wijze, gemist. Totdat er zo’n acht minuten voor het einde van de wedstrijd een diepe bal richting de VAKO-voorwaartsen kwam. Op moment van spelen stond hun spits buitenspel. Scheidsrechter Koops negeerde het vlagsignaal, omdat volgens zijn mening de speler achter de verdedigers van Westerwolde vandaan kwam. Vriend en vijand op dezelfde hoogte als de aanval waren het er over eens dat dit doelpunt niet had mogen worden toegekend. Een sneue uitschakeling, maar spelers en begeleiding van Westerwolde konden met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Remise maximum voor futloos Mussel

Mussel kende vorige week een goede start van het seizoen, toen drie punten werden ...

Koen Hateboer uitblinker bij Nieuw Buinen

Na de verloren uitwedstrijd van vorige week tegen Dieze West, kwam zondagmiddag het Westerborker ...