Onstwedder Boys doet uitstekende zaken in Oostwold

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft uitstekende zaken gedaan in de vierde klasse C, door met 0-5 te winnen op bezoek bij VVS in Oostwold. Een overwinning waar niets op af te dingen viel en die dan ook uiterst verdiend genoemd mag worden. Daarnaast was het een noodzakelijke overwinning, waardoor de Boys weer omhoog mogen kijken in de competitie.

Schitterende kopbal
In de eerste helft werd al snel duidelijk dat de bezoekers voor niets minder dan drie punten gekomen waren. De slag op het middenveld werd gewonnen en ook het spel van Onstwedder Boys was beter. Dit resulteerde snel in een eerste kans. Een vrije bal van Gerben Meems belandde bij Peter Orsel, maar zijn kopbal keerde via de paal terug in het veld en ook de rebound was niet aan hem besteed. Onstwedder Boys bleef goed voetballen en uit eenzelfde vrije bal van Meems werd de score nu wel geopend. Peter Orsel gaf de bal voor en het was Nick Wagenaar die tekende voor zijn eerste doelpunt van het seizoen. Kort daarna kwam Gerko Scheper voor de keeper te staan, maar zijn kopbal miste richting. De wedstrijd belandde in een rommelige fase en VVS kwam zo nu en dan ook in de buurt van het doel. Veel verder dan een tweetal kopballen kwamen de gastheren echter niet, waardoor Onstwedder Boys nauwelijks in de problemen kwam. Vlak voor rust werd het 2-0. Rutgert Tipker leverde een prima voorzet af waarna Gerko Scheper de keeper verschalkte met een schitterende kopbal.

Penalty gestopt
In de tweede helft leek de scheidsrechter VVS in het zadel te helpen. Harm Jan Wilzing had binnen de beruchte lijnen nauwelijks contact met zijn tegenstander, maar toch floot de leidsman voor een penalty. De strafschop werd goed ingeschoten, maar nog beter gestopt door doelman Rein Koudstaal. Onstwedder Boys ging vervolgens opzoek naar een treffer om zichzelf veilig te stellen voor het restant van de wedstrijd en deze goal viel dan ook snel. Peter Orsel lanceerde aanvoerder Harm Jan Wilzing en in een drie-tegen-twee situatie was het invaller Jan Hidde Sterenborg die de bal langs de doelman werkte. Tien minuten voor tijd snelde diezelfde Sterenborg de zestien in, maar hij werd gevloerd door zijn directe tegenstander. De scheidsrechter zag hier een strafschop in, waardoor de pas 16-jarige Gerko Scheper mocht aanleggen voor zijn tweede van de middag. Hij faalde niet en de marge werd uitgebreid naar vier. De laatste treffer kwam op naam van Taco Koudstaal. In de slotfase van de wedstrijd werd een corner van Gerben Meems door de keeper gemist. Hierdoor belandde de bal via de borst van Koudstaal in het doel, waardoor ook hij zijn eerste treffer van het seizoen gemaakt heeft. Al met al mag de zege een zeer verdiende overwinning voor Onstwedder Boys genoemd worden en lijken de Boys klaar voor de ontmoeting met koploper VVK die volgende week zaterdag in Onstwedde zal plaatsvinden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen incasseert elf goals tegen WKE

Eerlijk is eerlijk: veel vertrouwen op een goede afloop zullen de inzittenden van de ...

Mussel ruim langs concurrent Veendam 1894

Na twee oefenwedstrijden in de winterstop is Mussel de tweede competitiehelft uitstekend begonnen. De ...

EEC vergeet te stunten tegen WKE

Voor EEC stond de wedstrijd tegen WKE ’16 op het programma. Op voorhand een ...