Derde zege op rij voor Musselkanaal

musselkanaalEn opnieuw pakte Musselkanaal de volle buit. In een heel mistig Musselkanaal kwam de wedstrijd pas echt op gang toen de thuisclub zeven minuten voor de pauze met tien man verder moest. Even later kopte Rick Berends de 1-0 binnen. Vier minuten na de thee moest ook SVV’04 met tien man verder. Musselkanaal probeerde met veel strijdlust de voorsprong te verdedigen en SVV’04 legde veel inzet op de mat om gelijk te maken. Spannend was het wel de tweede helft en al in blessuretijd gelukte het Mark Bos om de bevrijdende tweede treffer binnen te schieten.

Slaande beweging
Zowel Musselkanaal als SVV’04 had negen punten gehaald uit zeven wedstrijden en de winnaar van vandaag zou de aansluiting behouden met de brede middenmoot en de verliezer zou voorlopig even afhaken. SVV’04 miste nogal wat spelers door blessures maar daar was in het begin weinig van te zien. De beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, echter het voetbal was niet van een al te hoog gehalte. Zeven minuten voor de pauze zag de niet eens slecht leidende Stundebeek uit Groningen een slaande beweging van Harm Visser van Musselkanaal. Tot verrassing van vriend en vijand zag Visser de rode kaart en Musselkanaal moest met tien man verder. Als door een adder gestoken reageerde de thuisclub. Het tempo ging omhoog en even later mocht Mark Bos een vrije trap nemen vanaf rechts. De bal kwam hoog voor het duel en het was Berends die raak kopte.

Binnenkant paal
Direct na de thee gebeurde er van alles. SVV’04 gooide de beuk erin wat direct al twee gele kaarten opleverde. Toen even later Ferdinand van der Sluis leek door te breken op de rand zestien werd hij vastgehouden door Martijn Scherpen. Andermaal toonde de scheidsrechter de rode kaart en zodoende was het weer tien tegen tien. De vrije trap die Musselkanaal nog mocht nemen werd goed ingeschoten door Marco Heeres maar invaller keeper Corwin van Engelenhoven redde fraai. Het spel golfde op en neer en de beide teams kregen ook diverse mogelijkheden. SVV’04 kreeg de grootste. Ruim een kwartier voor het einde was het Michel Kerkdijk die vijf meter voor het doel de bal zomaar kon binnentikken. Tot afgrijzen van heel SVV’04 knalde hij de bal over het doel van Arjan Scholte Aalbes. Niet veel later was de keeper weer kansloos op een inzet van Gerbrand Schoemakers maar Musselkanaal had geluk dat het schot via de binnenkant paal in de handen van Scholte Aalbes kwam. SVV’04 gaf steeds meer ruimte weg en al in blessuretijd profiteerde Bos daarvan. Hij ging er links vandoor, Heeres liep geheel vrijstaand op rechts mee. “Maar deze keer leg ik de bal niet breed en scoor ik zelf wel”, verklaarde Bos na afloop. Beheerst schoof hij de bal binnen en de wedstrijd was gelopen, 2-0.

Stimulans
Trainer Van Bolhuis noemde het een zwaar bevochten maar wel lekkere overwinning. “Het resultaat is gelukkig positief, we beginnen wat beter te voetballen er komt gelukkig wat lijn in, maar ik heb ze nog niet waar ik ze graag wil hebben. We staan nu een punt achter op de nummer drie, laat dat een stimulans zijn voor de jongens. De eerste helft was niet best vandaag, er is soms te weinig overleg en zeker bij balbezit kan dat veel beter”, aldus de trainer die na afloop zichtbaar genoot van zijn Cola BB. Zondag 8 november wordt er een start gemaakt met de tweede periode en Musselkanaal speelt dan opnieuw thuis en wel tegen DVC’59.