Gieterveen stelt nacompetitie veilig in Ees

GieterveenGieterveen heeft op de eerste dag van november de periodetitel binnen gesleept door een overwinning tegen EEC. In een matige wedstrijd met moeilijke omstandigheden won Gieterveen uiteindelijk dik verdiend met 0-2 door goals van Jerremy Weerts en Rideon de Vries. Trainer Doldersum moest deze wedstrijd wat puzzelen in zijn basiself door de afwezigheid van laatste man Meering (blessure) en van der Veen (griep). Door het afvallen van deze spelers ontstond er een plekje voor Jorg Post en Floris Mentink. De grootste verrassing was dat Weerts, normaal vleugelspeler, de laatste man positie in nam.

Veelvuldig balbezit
EEC leek vanaf het eerste fluitsignaal alleen maar de intentie te hebben om een zo klein mogelijke nederlaag te lijden. Gieterveen had veelvuldig balbezit en de thuisploeg gaf geen moment druk op de verdedigers. Gek genoeg had Gieterveen moeite om grote kansen te creëren, vooral doordat het tempo te laag lag in het kleine speelveld. Gieterveen kwam na ongeveer 20 minuten spelen wel op voorsprong. Weerts stak ineens het hele middenveld over om de bal op Kupers te spelen. Met een handig passje zette hij Weerts voor de laatste man. Na een actie langs de laatste verdediger rondde hij erg beheerst af: 0-1. Gieterveen had hierna nog twee keer kunnen scoren. Een corner werd bij de tweede paal net niet ingetikt door Mulder en een hard schot van Bakker werd knap uit het doel getikt door de sterke keeper van de thuisploeg. EEC kreeg geen noemenswaardige kansen. Door de mist leken de lange ballen van de keeper enigszins moeilijk in te schatten, maar de verdedigers stonden telkens op de goede plek om een aanval onschadelijk te maken.

Chocoladebeen
De tweede helft begon net als de eerste. Gieterveen was wat geforceerd op zoek naar een tweede goal, waardoor het goede voetbal wat ze eerder in het seizoen hebben laten zien achterwege bleef. Na een kwartier kreeg EEC zelfs iets de overhand, maar dit had vooral te maken met het slordige spel en de lastig in te schatten lange ballen van de keeper. EEC kreeg weliswaar wat kansen op de gelijkmaker, maar hoe groot die kansen precies waren heeft de verslaggever niet kunnen zien, omdat de spelers aan de andere kant van het veld niet meer te onderscheiden waren. Gieterveen creëerde zelf ook nog kansen, maar de sluitpost van EEC stond telkens op de goede plek om een grotere voorsprong voor de bezoekers te voorkomen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was hij echter kansloos op een ongenadeloos hard schot met het chocoladebeen van invaller de Vries. Post speelde de bal naar de buitenzijde op de Vries. Deze speelde zijn directe tegenstander uit en speelde de bal op Bakker. Met een goede steekpass zette hij daarna de Vries weer alleen voor de keeper, waarna laatstgenoemde af kon ronden: 0-2.

Nacompetitie
Gieterveen wou hierna de wedstrijd uitspelen en EEC leek het wel goed te vinden. Zeker vijf minuten van de wedstrijd hebben zich afgespeeld door het rondspelen van de verdedigers en de keeper, waarbij de spelers van EEC rustig op hun eigen speelhelft bleef staan wachten. Zo ging de wedstrijd langzaam naar het einde en wonnen de bezoekers dus met 0-2. Een knappe prestatie waarmee een plekje in de nacompetitie voor de 4e klasse is veilig gesteld.