Hattrick Kay Rijkens niet voldoende voor SJS

SJSSJS reisde zaterdag af naar Roden om aan te treden tegen koploper ONR. De thuisploeg kon periodekampioen worden en daarvoor was een punt genoeg. De blauwhemden waren geenszins van plan om hieraan mee te werken en legden de Rodenaren het vuur aan de schenen. Na een knotsgekke openingsfase en drie goals van Kay Rijkens verloor SJS in blessuretijd: 3 – 4.

Uiterste precisie
Zoals gezegd, de openingsfase bood een hoop spektakel. Binnen de minuut kwamen de gastheren op voorsprong. Zwak verdedigen en een goede actie van Leon Schievels brachten Hans van Tamelen in stelling. De spits hoefde de bal enkel tegen de touwen te glijden: 1 – 0. Bij SJS hield een ieder z’n hart vast: het zou toch geen onthutsende afstraffing worden? Nou nee. Een minuut later profiteerde Kay Rijkens van een foutieve breedtepass. De aanvoerder van SJS bleef koel en schoot de bal in het doel. SJS beet fel van zich af en dit was ook de reden van de tweede goal. Gerben Sieders veroverde de bal op het middenveld, Simon Hidding liet zijn tegenstander zijn hielen zien, Ronald Zuidema stapte over en Rijkens rondde genadeloos af: 2 – 1. Nu was het aan ONR om langszij te komen en dit lukte vrij snel. Bram Gootjes ontdeed zich van zijn directe tegenstander en schoof de bal langs doelman Marthyn van der Zande. Wie dacht dat het nu wel even rustiger zou worden kwam bedrogen uit. Rijkens, die zijn ploeg nadrukkelijk bij de hand nam, kapte een ONR – verdediger uit en schoot de bal met uiterste precisie in de verre hoek: 3 – 2. Jan Springer had zelfs de marge kunnen verdubbelen, maar zijn kopbal ging over de lat. Beide teams zochten de kleedkamer op met een gelijke stand. Leon Schievels had rond het half uur de 3 – 3 binnen getikt nadat SJS verzuimde resoluut uit te verdedigen.

Ongeloof en frustratie
Gezien de stand op de ranglijst was ONR aan hun stand verplicht in de tweede helft afstand te nemen. Echter, het spel van de oranjehemden oogde hautain en het was dan ook niet verwonderlijk dat SJS het meest aanspraak maakte op de overwinning. In de persoon van Jasper Nomden was er ook een uitgelezen mogelijkheid, maar in vrijstaande positie schoot Nomden de bal tegen de lat. SJS had al behoorlijk wat krachten verspeeld en naar mate het eindsignaal dichterbij kwam, schoof ONR steeds verder op richting het vijandelijke doel. Middels hard werken bleef SJS op de been en leek het af te stevenen op een puik gelijkspel. Hier dacht de arbiter in blessuretijd overigens anders over. Een inzet van Hans van Tamelen belandde tegen de borst van Nick Oosting, maar de scheidsrechter zag er een handsbal in. Het ongeloof en de frustratie spatte er vanaf bij de equipe van Loewie Piebes. Lart Wolthuis maakte zich meester over de bal en schoot beheerst binnen. ONR verliet het veld met het idee dat ze deze middag over geluk niet te klagen hadden en dat SJS veel te weinig overhield aan deze confrontatie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen verslaat Stadskanaal met minimaal verschil in Kanaalstreekderby

Nieuw Buinen deed uitstekende zaken met de winst in de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal.

Onstwedder Boys houdt lang stand tegen Glimmen

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op het eigen ‘De Boskamp’ de wedstrijd tegen nummer twee ...

Terug in de tijd: Onstwedder Boys sluit magere reeks af

Onstwedder Boys wist eindelijk weer eens te winnen na vijf wedstrijden zonder zege.