Mussel hard onderuit tegen koploper Sweel

Mussel.jpgNa een prima uitzege op Twedo had SV Mussel, vanwege het beker/inhaal weekend, 14 dagen de tijd om zich voor te bereiden op de clash tegen koploper VV Sweel. Ondanks het aanwezige zelfvertrouwen liep het uit op een grote teleurstelling.

Mussel moest aantreden zonder de geblesseerde Roy Breedveld, die een paar weken is uitgeschakeld met een schouder uit de kom. Patrick Drenth mocht hierdoor zijn basisdebuut gaan maken. Al in de eerste minuut was Sweel al gevaarlijk. Een vrije bal werd richting de bovenhoek gestuurd, maar Patrieck Poker pakte deze bal stijlvol. Een paar minuten later was ook de SV voor het eerst gevaarlijk. Na een goede actie van Patrick Drenth die 2 maal zijn man uitkapte werd de bal teruggelegd op Rik Breedveld. Zijn inzet mist het doel. Ook Wim Wubs was in de beginfase dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal ging naast.

Grip
Buiten deze kansen om was het een rommelige openingsfase. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Mussel steeds meer grip op de wedstrijd. Mussel had het meeste balbezit en creëerde wat kansen. Na een corner hield Mark Mulder goed de bal bij zich in de 16 meter. Mark legde de bal terug op de opkomende Erwin Wijnholds, die vervolgens naast schoot. Halverwege de eerste helft begon ook Sweel een beetje meer naar voren te drukken. Ook Sweel creëerde twee kansjes, maar dit resulteerde niet in de openingsgoals. Toch liet de openingsgoal niet lang meer op zich wachten. Sweel had balbezit aan de linkerkant en wist de 16 meter binnen te komen. Len Groenewold kwam er in glijden en werkte zijn tegenstander naar de grond. Zo verdiende Sweel een strafschop, die prachtig binnen werd geschoten, 0-1.

Geannuleerd
Zo keek de SV, iets tegen de verhouding in, tegen een achterstand aan. Mussel leek hierdoor aangeslagen, speelde steeds slordiger en wist de bal maar korte periodes in de ploeg te houden. Iets waarvan voor de strafschop geen sprake van was. Vijf minuten voor de thee had Sweel dé mogelijkheid om de score te verdubbelen. Op een schot van 20 meter stond Patrieck alert voor zijn goal om de bal op te vangen. Hier hadden de bezoekers veel meer uit moeten halen. Mussel kreeg voor de rust nog 2 kleine mogelijkheden om langszij te komen. Eerst was het Mark Mulder die een goede actie in huis had, maar geen schotkracht meer had om hard op de goal te schieten. Ook Patrick Drenth kwam gevaarlijk door aan de linkerkant, maar zijn actie leverde niets op. Even daarvoor leek Sweel de 0-2 te maken, maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal van buitenspel over zodat de goal werd geannuleerd.

Voordeel
Vlak na de thee was SV Mussel gevaarlijk. Invaller Jan Voshart werd vrijgespeeld. Zijn schot op goal werd gepakt door de keeper. Zes minuten na rust kwam Rolf Smidt met de schrik vrij. De grensrechter van Sweel vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter gaf terecht voordeel en liet doorspelen. Dit was Rolf ontgaan en hij pakte de bal in de handen om deze neer te leggen voor een vrije bal. Die kwam er dan ook, maar dan voor de bezoekers vanwege hands van Smidt. Gelukkig voor Rolf vloog de bal binnenkant paal uit de goal in de handen van de keeper. Tien minuten later werd het alsnog 0-2. De bal kwam voor van de rechterkant die niet goed verwerkt werd door de achterhoede van Mussel. Daar kon Sweel van profiteren. Dit bleek de nekslag te zijn geweest, want Mussel kwam er niet meer aan te pas. Mussel hield de bal niet meer in de ploeg en met name voorin ontbrak het aan stootkracht. Na 70 minuten wist Vincent Kok van Sweel zijn hattrick compleet te maken. Sweel kreeg deze goal op een presenteerblaadje omdat Mussel steeds de verkeerde keuzes maakte.

Rode kaart
Toch kwam er nog een klein beetje hoop voor de rood-blauwen. Lars Hemmes werd diep gestuurd en kon zo doorlopen richting het vijandelijk doel. Lars sneed goed voor zijn tegenstander langs die niets anders kon dan Hemmes naar de grond werken. Niet echt handig bij een 0-3 voorsprong, want dit leverde een terechte directe rode kaart op omdat Lars een doorgebroken speler was. De vrije bal die bleef staat op 17 meter werd rakelings overgeschoten door een andere invaller, Richard Wubs. Ook met een man minder kon de SV geen potten breken. Integendeel, Sweel wist zelfs de 0-4 te maken. Mussel eindigde de wedstrijd overigens ook met 10 man. Keeper Poker kwam zijn doel uit om een aanval onschadelijk te maken en werkte daardoor de aanvaller tegen de vlakte. De scheidsrechter legde de bal wederom op de stip en gaf Poker de gele kaart. Poker was het hier niet mee eens en maakte demonstratief gebaren richting de uitstekend fluitende scheidsrechter. Dit leverde hem dan ook meteen een terechte 2e gele en dus rode kaart op. Richard Wubs stond de laatste 10 mintuen in het doel en was kansloos op de strafschop, 0-5.

In de laatste minuten probeerde de SV nog wel een eretreffer te maken, maar ook deze was hen niet gegund. Wim Wubs en Rick Breedveld waren nog dichtbij. Een bal van laatstgenoemde raakte zelfs nog de paal, maar gescoord werd er niet meer. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen WVV uit Winschoten. Door de resultaten van deze speelronde is WVV Mussel gepasseerd op de ranglijst.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC wint van Valther Boys

EEC won voor het eerst na de winterstop, Valther Boys werd met 2-1 verslagen.

Borger krijgt te weinig bij Achilles 1894

Twee weken geleden verloor Borger thuis ongelukkig van mede-koploper Achilles 1894. Afgelopen zaterdag gingen ...