Pekelder Boys verliest in knotsgekke slotfase

pekelder-boys1Pekelder Boys – Bellingwolde was een treffen tussen twee ploegen die de punten hard nodig hadden om aansluiting te vinden met de middenmoot. Bij winst van Pekelder Boys zou het gelijk komen met de gasten van vandaag, met een punt schoot men weinig op en een nederlaag zou een gat van zes punten betekenen. De Pekelders wisten dus wat hen te doen stond in dit zes punten duel.

Levensgrote kansen
De eerste helft was voor de thuisploeg die de gasten gelijk onder druk probeerde te zetten. Bellingwolde had hier toch de nodige moeite mee en probeerde soms via de crospass gevaarlijk te worden via de zijkanten. De eerste kans was voor de gasten: een schot van afstand werd geklemd door Zuur. Aan de andere kant werden twee levensgrote kansen gemist door Martin Schreuder, die iets te gehaast leek in de afronding. Uit een hoekschop schoot Jorn van Stiphout rakelings voorlangs en miste Ricardo Vonk op een haar na. Tussendoor werd Bellingwolde nog gevaarlijk uit een vrij trap maar deze werd knap gered. En dus  vergat de thuisploeg om de trekker over te halen. Daar waar je verwachtte dat Pekelder boys de 1-0 zou maken viel die toch zoals elke week weer andere kant. Een vrije trap vanaf de zijkant werd weggebokst door Zuur op het hoofd van de op op 20-meter van de goal staande Korte, die vervolgens knap over de keeper heen raak kopte.Vlak na de goal kon Bellingwolde ook de 0-2 produceren, alleen deze keer moest hij in de keeper zijn meerdere erkennen.

Lastige opdracht
Na rust ging Pekelder Boys weer met alle goede intenties het veld in, maar dat werd de eerste de beste aanval gelijk alweer teniet gedaan. Bouma kopte namens de gasten een voorzet op
maat knap binnen en vergrootte daarmee de voorsprong tot 2-0. Pekelder boys stond voor een uitermate lastige opdracht om nog twee keer te moeten scoren. Het zag er tot aan de 80e minuut ook niet naar uit, maar toen trainer de Vries aanvoerder Ronnie Meijer in de spits posteerde gebeurde er toch ineens van alles voor de goal. Een kopbal van Meijer ging net over, maar een pegel van 20 meter in de bovenhoek van Kor Schreuder was de doelman te machtig en zo werd het toch nog weer spannend. Er ontstond een kansenregen voor het doel van Bellingwolde en Pekelder Boys probeerde alles om die gelijkmaker te maken. Maar het lukte steeds net niet.

Curieus doelpunt
Tot de 90e minuut. Een voorzet op Ricardo Vonk werd door laatstgenoemde tegen de touwen geschoten en de ontlading groot was bij de thuisploeg na eigenlijk een hele slechte tweede helft. Helaas viel toch in de allerlaatste minuut nog weer de 2-3 uit een hoekschop. De bal had de achterlijn gepasseerd, twee spelers van de gasten stonden buitenspel op het moment dat de bal het veld weer in kwam en de bal werd binnengeschoten.  De niet al te beste scheidsrechter vanmiddag keurde dit curieuze doelpunt goed, waardoor Pekelder boys weer niet wint en het nu wel een lastig verhaal begint te worden. Ricardo Vonk had in de allerlaatste seconde nog de 3-3 op de schoen, maar deze viel via de lat aan de verkeerde kant van het doel. Het tij zal snel moeten keren, hoewel Pekelder Boys toch ook het nodige geluk ontbeert op dit moment.